M

Tappat din löpmotivation? Här är 5 tips att testa!

av | dec 11, 2022 | Blogginlägg, Senaste nytt, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Är din löpmotivation låg? Kanske helt borta? Du är INTE ensam! De flesta löpare drabbas då och då av bristande löpmotivation. Själv har jag tappat räkningen på hur ofta jag har varit osugen på att springa.

Här är ett gäng tips som kanske kan funka för dig att hitta tillbaka till löpmotivationen!

  1. Vad var det som fick dig att börja springa? Försök stanna upp och hitta tillbaka till var det var som en gång triggade igång ditt löpsug. Finns det något där som du kan plocka upp?
  2. Var ärlig mot dig själv: har du kanske fastnat i den klassiska löparfällan att du springer exakt samma runda åt samma håll varje gång? Då är ett hett tips att ändra på det så kanske något bra kommer att hända 🙂
  3. Har du alltid med dig klocka eller app som mäter tempo, distans etc? Testa att lämna alla prylar hemma och köra prylfritt. Det har hjälpt mig många gånger, för löpningens mätbarhet har en tendens att stressa och på sikt döda motivationen.
  4. Springer du oftast ensam? Försök hitta sällskap, åtminstone på några rundor. Det har gjort underverk för min löpmotivation. Springer du med sällskap och blir stressad av det? Testa att skippa sällskapet och se vad som händer! Bonustips: vill du testa något helt nytt som får dina intervallpass att bli roliga och lättare att genomföra? Kolla mer här!
  5. Till sist lite tough love: löpning är inte för alla. Har du försökt och försökt och gång på gång hamnat i motivationsdipp? Fråga dig själv varför du springer. Och om det finns någon annan träningsform du hellre vill köra? Någon som mer passar dig och dina förutsättningar. Prova dig fram! Det finns många vägar till Rom.

Hand upp, alla som någon gång har hamnat i en motivationsdipp. Jag har gjort det en hel del gånger – och kommit fram till att 100% löpning inte är för mig. Jag måste blanda för att må bra. Fler som känner igen sig? Berätta gärna! 

Mer läsning som kan peppa igång din löpmotivation:

10 vanliga myter om vinterlöpning

Vässa din vinterlöpning – 5 smarta träningstips!

Därför går din löpning trögt

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen