M

Det här med träningsförebilder

av | maj 27, 2015 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

Hur hittar du inspiration och motivation till din egen träning? Kanske genom att läsa en tidning eller blogg om träning, eller kanske ett Instagramkonto. En rad undersökningar visar att många, framför allt yngre, hittar det mesta av sin information kring träning och hälsa i sociala medier. Vilket såklart är ett tveeggat svärd, det märker jag inte minst själv när jag försöker komma på vilka Instagramkonton jag ska följa och vilka träningsbloggar jag ska läsa. För de där valen varierar något oerhört och beror mycket på i vilken fas i livet jag befinner mig.
I början av min ”löparkarriär” följde jag helst bloggar som var väldigt prestationsinriktade, eftersom de tilltalade mig då. Idag spelar andra värden in i mina val. Nu får det gärna vara bloggar, Twitterflöden och Instagramkonton som förmedlar en sund träningsglädje och balans till mat. Visst gillar jag ”nyttig” mat, men kan lätt tröttna på för mycket chiapuddingar och gröna smoothies, det måste finnas en balans. Det finns också en intressant gren av träningens sociala medier-värld som förmedlar en typ av kost, träning och inställning som jag inte riktigt är med på. Jag är absolut fåfäng, det erkänner jag villigt, men när det blir för mycket fokus på hår, poser, smink och kroppsvinklar drar åtminstone jag öronen åt mig. Dock märker jag att den typen av inslag ofta lockar många likes. Nu är ju inte antalet likes jätteviktigt, men jag kan inte låta bli att fascineras över varför den här typen av inspiration tycks locka så många. Eller så är jag helt enkelt för gammal och fattar inte grejen 🙂
Foto: Jonas Hansen.
Var hittar du inspiration till din träning? Och vilka typer av inslag tycker du om respektive gillar mindre bra?

Taggar

5 Kommentarer

 1. Elna - formcykel.se

  Mina träningskompisar inspirerar mig oerhört mycket just nu. Jag ser att de utvecklas, blir bättre och lär sig nytt hela tiden. Kan de, kan jag tänker jag då och försöker jag med och så kör vi skiten ur våra MTB-cyklar tillsammans innan vi stannar och skrattar tjatar en stund om allt mellan himmel och jord.

  Svara
 2. Träningsblogga-Ida

  Intressant detta! Jag startade min träningsblogg just för att motivera mig själv till att träna, eftersom jag liksom aldrig hade lyckats med det tidigare. Så småningom började folk läsa bloggen också och jösses så motiverande det är! Bloggar jag själv läser är framförallt de som kommenterar mest hos mig, inte för att de kommenterar, men för att jag hittat dit genom min egen blogg, och då har vi föga förvånande ungefär samma inställning till träning.
  Träningsbloggar jag älskar: vanliga människor som precis som jag försöker få till det där med träning i vardagen. Likefiskande instagramkonton kan jag klara mig utan 🙂
  Vsg för en hel uppsats i ämnet 😉

  Svara
 3. Ellen

  Väldigt intressant inlägg! Skrev ett inlägg om samma tema på min blogg precis. Ha en fin dag!

  Svara
 4. kjell.Nilsson

  Tidningen Runners gratis ex, fick jag igår eftersom jag anmält mig till sthlm Marathon.Vill inte påstå att den är helt dålig
  men för mycket löpning och tips orkar ej ta till mig.SVD marathonblogg är lagom räcker för mig samt utmärkta inlägg
  om en del annat än löpning.

  Svara
 5. Helena

  Jättehärlig bild! Den inspirerar!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen