M

Högkänslig? Här är träningstips speciellt för dig!

av | okt 20, 2022 | Blogginlägg, Personlig utveckling, Senaste nytt, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Högkänslig? Att tycka om att träna och vara högkänslig (eller sk HSP) kan ha sina utmaningar. Här är några saker som har fungerat för mig. Har du fler tips? Kommentera gärna!

Känner du dig uttittad när du är ute och springer? Kliv in i din alldeles egna bubbla genom att dra på keps och rejält blaffiga solglasögon. Voilà!

Drar du dig för att testa nya sporter, gå till gymmet osv? Ta med en kompis som gör det lättare att komma över den högsta tröskeln. Eller boka ett pass med en schysst PT som kan hjälpa dig att känna dig tryggare på gymmet. En annan idé är att gå till gymmet på tider då det inte är lika mycket folk.

Blir du stressad av den press som målinriktad träning/tävling innebär? Se till att skapa mål som får dig att känna dig lugn och peppad. Varför inte t ex skippa tidsmålen och istället fokusera på att nästa lopp ska du springa med ett leende från start till mål? Världen behöver ändå inte fler sönderstressade motionärer 😉

Reagerar du starkt på andfåddhet? Var extra vaksam på din mentala dagsform och välj bort de tuffaste passen när du känner dig som skörast. Det kommer göra underverk med din träning.

Känner du dig dränerad av din träning? Tar den mer än den ger? Stanna upp och ifrågasätt ditt nuvarande upplägg. Behöver det se ut som det gör? Kan du plocka bort extra jobbiga delar och öka på de bra? För mig var en positiv sak att minska ner på andelen intervallpass i grupp.

Till sist: jag har länge stört mig på min högkänslighet, känt att den har varit ett hinder. Men med åren har jag lärt mig att omfamna de positiva delarna och strunta i de mindre bra. Jag känner min kropp så väl att jag vet exakt vilken sorts träning och hur mycket som fungerar för att hålla balansen. Går jag över gränsen ser min högkänslighet till att påminna mig – direkt!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen