M

Vem vill ha en 40-årig youtuber?

av | nov 11, 2016 | Blogg, Karriär | 10 Kommentarer

Är du 40+ och vill bli stor youtubare? Sorry, glöm det. Ingen kommer ändå att komma ihåg dig. Eller..? För ett tag sedan blev jag kontaktad av en PR-byrå. De var på jakt efter en influencer som kunde tänka sig att testa en ny produkt som deras kund, ett stort sportmärke, skulle lansera.

Absolut, visst kunde jag det, berättade jag för de två PR-tjejerna som ansvarade för detta konto på sin byrå när vi sågs över en lunch. Vi kom in på min karriärbana och den ena tjejen sa:
– Du har verkligen hunnit med en hel del för att vara så ung!
Svag för smicker som jag är svarade jag snabbt:
– Men tack! Det är något visst med oss 76:or!
Varpå samma tjej för en mikrosekundverkade ägna sig åt intensiv huvudräkning och sedan knappt kunde dölja chocken:
– Menar du att du fyller 40 snart? 
Varpå undertecknad stolt svarar ja. Märker att tjejerna inte riktigt har hämtat sig från chocken när vi börjar prata om mitt nya projekt, podden Ewerlöf & Månström.
”Malin Ewerlöf..?”
PR-tjejerna som enligt deras respektive LinkedIn-profil som jag naturligtvis har kollat upp är relativt nyutexaminerade och i 25-årsåldern ser frågande ut. Nej, det visste de inte vem det var.
”Clara Henry då?!! William Spetz?!”
Jo, dem hade de koll på. William var favoriten.
Och plötsligt kände jag mig väääldigt gammal. Där satt jag och var tvärsäker på att alla hade stenkoll på en av Sveriges främsta friidrottare genom tiderna, en EM-silvermedaljör på medeldistans. Att dessa tjejer dessutom representerade ett stort, globalt sportmärke gjorde mig ännu mer skraj. Är det ingen som är intresserad av historia längre? Är det bara youtubare som vilar kvar en stund i folks medvetanden, bryr sig ingen längre om folk från förr?
Haha, kände mig riktigt gammal och bitter där för en stund. Men sedan insåg jag att nej, för fasen! Bara för att någon PR-tjej inte vet vem Malin Ewerlöf är eller tycker att 40 är gammalt i bloggsammanhang. Eller att någon PR-byrå ”råkade” glömma att bjuda mig till ett event för att de ”inte hade plats”, det gör mig bara ännu mer säker på min sak: att fortsätta på min inslagna väg med att visa andra hur grymt det är att vara 40. Och att åldern bara är en siffra. Med andra ord är vi som alla andra 25-åringar, fast med lite mer livserfarenhet.
Fasen, vad glad jag är att inte längre vara 25! Det var inte ens roligt då, men hade kanske varit det om nätet hade funnits då. För då hade man ju kunnat surfa, nätdejta, instagramma, youtuba, blogga och allt det där!

Taggar

10 Kommentarer

 1. Trail & Inspiration

  Haha! Jag skrev senast om ålder idag.
  Jag är 25 år i sinnet. (Eller kanske t.o.m. 15 ibland)… 😉
  Märkligt nog blir barnen bara större och större. Äldsta sonen blir tonåring nästa år. Vad hände där, liksom?! 😮

  Svara
 2. Anna Nystedt

  Ålder är bara en siffra. Jag känner mig yngre nu än när jag var 20. Så mycket piggare och i så mycket bättre form! Jag tror att jag är 23 ända till jag inser att dottern är 17 🙂 Och tills jag tittar mig i spegeln… Rynkor tränar man inte bort så lätt 🙂
  Synd för pr-folket att de missade en kanonbra 40-åring! Deras förlust ju 🙂

  Svara
 3. Jesper

  Och vips var jag 51 ??? Trevlig helg!

  Svara
 4. Malin

  Mäh, for God’s sake, det var det fånigaste jag hört att man skulle vara för gammal för att inspirera inom sport för att man fyllt 40! Då har ju PR-tjejerna dessutom missat en sak som deras kund eventuellt har ett visst intresse i: vem är generellt mest köpstark, den 25-åriga eller den 40-åriga kvinnan? ? Hälsningar från 35-årig kvinnlig vardagsmotionär

  Svara
 5. Ida Aspviken

  Men what!!
  Vem följer ens 25-åringar i sociala medier? (eller okej, kanske följer någon…) Det är sådana som dig som inspirerar mest. Voine voine för de där PR-tjejerna… :O

  Svara
 6. Karin

  40+ är väl det nya 25? 🙂 Snart 45 och känner mig som 25 men med en massa erfarenhet! Är en mycket bättre löpare nu än när jag var 25 på riktigt 🙂

  Svara
 7. Förvånad

  Go Petra! Det tjejerna också missat är att vi icke så unga (själv 50+) förutom köpkraft, syns i stora skaror på gymmet, i trailspåret mm. Vi behöver det, vi gillar det och vi har t.o.m. koll på prylar, trender och personer.

  Svara
 8. Cecilia Folkesson

  Haha, dålig koll dom har, ungdomarna 😉
  Känner mig också ofta gammal i dessa sammanhang. Men men… Erfarenheten kan dom ju inte ta ifrån oss 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Hehe, exakt! Älskar din blogg och ditt Insta förresten, grymt jobb du gör!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen