M

The power of frukostdejter

av | jun 10, 2015 | Karriär, Personlig utveckling | 1 kommentar

Det är något visst med frukostmöten. Oavsett om det är jobb eller privata saker som ska avhandlas så vilar det något magiskt över de tidiga morgontimmarna. Åtminstone är det så för mig.

Man har bara varit vaken någon timme, dagen är ännu ett oskrivet blad. Kanske dröjer sig en dröm man drömde under natten kvar i minnet och ger inspiration, kanske är det känslan av ny dag och nystart som ger kraft. Den värsta morgonrusningen har fortfarande inte kommit igång när man sätter sig på tunnelbanan och man får vara ostörd med sina tankar och intryck.

Jag har många frukostställen här i Stockholm som jag tycker om, alla har sin speciella charm. På Kungsholmen där jag bor hör Bageriet 1935 i Fredhäll och Mellqvist på Rörstrandsgatan till favoriterna. Området kring Stureplan är mer en vit fläck för mig, fram tills i morse då jag för första gången testade frukosten på Riche. Det var avgjort den dyraste frukosten jag har ätit, men vilken frukost det var! Riche Continental är en riktig långsittarfrulle med allt du kan önska dig: hur mycket kaffe du vill, färskpressad juice, yoghurt, olika sorters bröd och pålägg och en härlig halva grapefrukt. Har alltid älskat grapefrukt men just nu är jag extra beroende av den här underbart bittra frukten.

Men nu var det inte bara frukosten jag skulle skriva om, utan också min dejt. I Sverige har vi ju en möteskultur som jag som rastlös person ofta kan tycka är rätt påfrestande. Det ska stötas och blötas och mötas, i tid och otid. Men möten som dagens ger mig verkligen något, på riktigt. Samtalet berörde såväl privata delar av livet som mer jobbmässiga och jag kände att jag definitivt vill ha mer möten av den här typen i mitt liv framöver. Är extra glad över att den där morgonkänslan av ny dag, nytt blad dröjde sig kvar även när vi skildes åt. Tänk vad möten med en del människor kan göra, visst är det häftigt! Är tacksam över att den här dagen har varit den mest inspirerande och kreativa jag haft på länge, länge. Det tackar jag min fina frukostdejt för.

Älska frukostdejter, helt enkelt! Hur ser din favoritfrukost ut?

Taggar

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen