M

Prag halvmaraton 2019 – reserapport!

av | apr 9, 2019 | Resor, Samarbeten | 3 Kommentarer

I förra veckan drog Malin Ewerlöf och jag till Prag tillsammans med Resia och ett gäng härliga deltagare. Målet var Prag Halvmaraton den 6 april, ett lopp som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Har upplevt allt från ett par minusgrader till sommarvärme på över tjugo plusgrader under olika upplagor av det här loppet. Ärligt talat är jag inget fan av att springa när det är varmt, men folkfesten och allt runtomkring blir ju såklart roligare om det är lite skönare ute. Och jag kan inte säga att jag klagade när vi lämnade ett kylslaget Sverige och fick möta ett Prag där körsbärsträden stod i full blom och träden hade gröna blad. Nästan sommar!
Med oss på resan var, förutom reseledaren Jennie från Resia, ett gäng deltagare från olika delar av Sverige. Vi kände direkt att det här kommer att bli en toppenhelg, för det var verkligen superhärliga människor. Det brukar det i och för sig alltid vara när det är resor med löpare 😉
Vi kickade igång med lunch på hotellet och sedan körde Malin och jag en exklusiv liveversion av vår podd Ewerlöf & Månström, självklart med fokus på halvmaran. Livepodden blev väldigt uppskattad och vi kastade oss hejvilt mellan högt och lågt, allt från stegfrekvens till bästa sättet att förvara mobilen på under loppet. Sedan ett par timmars vila innan vi gick iväg till restaurangen där vi skulle äta middag. Skönt att bo mitt i Prag med gångavstånd till det mesta! Efter en god trerättersmiddag med ett glas gott, vitt vin till somnade jag ovaggad.
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Morgonen därpå möttes vi upp i hotellreceptionen för en kort jogg och ett ”formpass” under ledning av Malin. Formpasset bestod av ett gäng smarta löpstyrke-, spänst- och löpstyrkeövningar för att väcka kroppen och förbereda den inför morgondagens lopp. Jag riktigt kände hur det drog i lårbaksidorna och förstås även andra delar av kroppen. Välbehövligt pass, med andra ord… Kolla bilderna ovan, vilken magisk plats att köra löpövningar på – eller hur?
Efter morgonpasset blev det en skön långfrukost och sedan åkte vi spårvagn upp till halvmaratonexpot för att hämta våra nummerlappar. Alltid lika spännande att kliva in i den där förväntansfulla miljön med massvis av taggade löpare och olika intressanta saker att titta på. Efter det en skön långlunch i solen på en takterrass i närheten av hotellet. Timmarna verkligen flyger fram på resor som denna och snart var det kväll och dags för middag.
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Prag Halvmaraton med Resia, Malin Ewerlöf & Petra Månström
Själva loppet då? Starten gick 10.00 på lördagsmorgonen och vädret var lika härligt som dagarna innan. Sol, svag vind och 15-16 grader i skuggan som sedan steg upp mot 18-19. Som vanligt sprang jag fram och tillbaka till bajamajorna för att kissa och efter sista toabesöket hade jag bara fem minuter på mig att hitta min startfålla och invänta starten.
Som du som har följt mig de senaste månaderna vet så har jag ju haft det väldigt motigt med löpningen det senaste halvåret på grund av olika saker. Dels pappas bortgång förra året som vände upp och ner på tillvaron och så ungefär samtidigt myomet och med det extrema mensblödningar som i sin tur orsakade rejäl järnbrist. Har inte lyckats få till några särskilt vettiga löppass alls, förutom fem PT-pass med Malin som jag bokade in för att överhuvudtaget kunna ta mig runt utan att behöva gå större delen av loppet.
Och även om det såklart inte gick fort så tog jag mig runt, men visst var det en kamp. Visst saknade jag den där härliga känslan av flyt, men kom fram till att allt har sin tid. Nu är nu, sen är sen. Det kommer fler lopp och möjligheter till en roligare upplevelse. Alla har vi våra inre lopp att kämpa oss igenom och jag är ändå stolt över att jag inte bangade som jag först hade tänkt, utan faktiskt ställde mig på startlinjen och genomförde. Och känslan efteråt är ju alltid magisk, så är det. Och after run-ölet – kallt, skummande och tjeckiskt. Kan inte bli bättre! Hade också det stora nöjet att efter loppet få träffa Sona och Michal, paret som träffades i samband med halvmaran i Prag 2015 och gifte sig under loppet i fjol! Så coolt!
Stort tack till alla som gjorde detta till en helg jag aldrig glömmer. Hoppas på repris framöver! Fler som sprang i Prag i lördags? Hur kändes det?
Foto och copyright samtliga bilder ovan: Jonas Hansen

Taggar

3 Kommentarer

  1. Johanna

    Låter ändå som en härlig helg 🙂

    Svara
  2. Annika

    Målgång = medalj = vilken prestation!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen