MS-DIAGNOSEN FICK SOFIA ATT STORSATSA PÅ LÖPNINGEN

Petra MånströmHälsa, Livet, Livsstil, Löpning, Maratonpodden, Personlig utvecklingKommentera

Sofia Norgren i Maratonpodden

Ett nytt avsnitt av Maratonpodden finns ute! Och redan några timmar efter släpp har jag fått oerhört fin respons. Inte så konstigt egentligen, med tanke på vilken grymt inspirerande människa och löpare hon är, Sofia Norgren!

När Sofia sprang i mål på sin första halvmara 2014 började hon se suddigt på ena ögat. Hon trodde då att det berodde på att hon hade tagit ut sig under loppet, men när det hade gått några dagar utan att suddigheten visade några tecken på att avta sökte hon läkarvård. Det visade sig att hon hade drabbats av MS, multipel skleros som är en allvarlig neurologisk sjukdom.

2019 sprang Sofia i mål som snabbaste dam från Dalarna på Stockholm Marathon, hon kallar träningen för sin andra medicin vid sidan om bromsmedicinerna och i år har hon siktet inställt på bland annat Boston Marathon och hennes tränare är ingen mindre än Sveriges maratonguru Anders Szalkai. Ett inspirerande samtal om beslutsamhet, järnvilja och en gränslös passion för löpningen. Det här vill du inte missa! Lyssna i poddapparna eller direkt i spelaren nedan och låt dig inspireras!

Kram och trevlig helg!

Foto bilderna ovan: Erik Flyg

0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *