M

MS-diagnosen fick Sofia att storsatsa på löpningen

av | feb 28, 2020 | Blogginlägg, Livet, Personlig utveckling, Podd, Träning & hälsa | 1 kommentar

Ett nytt avsnitt av Maratonpodden finns ute! Och redan några timmar efter släpp har jag fått oerhört fin respons. Inte så konstigt egentligen, med tanke på vilken grymt inspirerande människa och löpare hon är, Sofia Norgren!
När Sofia sprang i mål på sin första halvmara 2014 började hon se suddigt på ena ögat. Hon trodde då att det berodde på att hon hade tagit ut sig under loppet, men när det hade gått några dagar utan att suddigheten visade några tecken på att avta sökte hon läkarvård. Det visade sig att hon hade drabbats av MS, multipel skleros som är en allvarlig neurologisk sjukdom.
2019 sprang Sofia i mål som snabbaste dam från Dalarna på Stockholm Marathon, hon kallar träningen för sin andra medicin vid sidan om bromsmedicinerna och i år har hon siktet inställt på bland annat Boston Marathon och hennes tränare är ingen mindre än Sveriges maratonguru Anders Szalkai. Ett inspirerande samtal om beslutsamhet, järnvilja och en gränslös passion för löpningen. Det här vill du inte missa! Lyssna i poddapparna eller direkt i spelaren nedan och låt dig inspireras!
Kram och trevlig helg!

Foto bilderna ovan: Erik Flyg

Taggar

1 kommentar

  1. Susanne Claeson

    Jag blev så glad när jag hittade denna podden och kände igen mej i så mycket av det Sofia skrev! Visserligen är jag mycket äldre (56 i år) men fick också min MS diagnos 2014. Var ganska aktiv då och hade börjat springa mer och mer. Sprang min första halvmara 2015 och sedan har det blivit många lopp som 2 st Lidingöloppet 30 och flera halvmaror. ”Jag springer för att jag kan springa”, det är just så jag känner. Tack för denna mycket inspirerande podd! Skönt att det finns fler i samma situation som förstår att träning är en viktig del för oss med denna diagnos.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen