M

Frågor och svar om att åka på kryssning

av | nov 4, 2016 | Resor, Samarbeten | 0 Kommentarer

Har fått väldigt många frågor från läsare som är nyfikna på vår kryssning i Karibien med MSC Cruises, allt från om det fungerar att ta med sig sin bebis till hur löparvänligt det är ombord på ett kryssningsfartyg.
sponsorbalk
Här kommer svar på några av era frågor:
Din kryssning verkar spännande, men hur är det egentligen med träningsmöjligheterna?
– Jag skulle säga att träningsmöjligheterna är mycket bra. Sedan ska man ju ha klart för sig att det är en kryssning, det vill säga mestadels är man ombord på båten och får jobba med de förutsättningar som finns. Man bör helt enkelt se själva kryssningen som huvudupplevelsen, för då kommer man bli jättenöjd med utbudet av träning. Ombord på MSC Divina fanns ett riktigt fint gym i fören, så man hade grandios utsikt över havet medan man tränade. Löpbanden har en maxtid på 30 minuter, vilket jag kan tycka är snålt – vi långdistanslöpare vill ju ofta springa längre tid än så. Men är det inte kö så kan man ju bara starta om bandet och fortsätta sitt pass, det är lite omständligt men funkar bra då det sällan var kö till banden när jag var i gymmet. Det fanns gott om träningsmaskiner, fria vikter och diverse balansplattor och pilatesbollar också, samt en generös yta för stretching och styrkeövningar med egna kroppsvikten som motstånd. Dessutom fanns ledarledda pass i bl a yoga, spinning och pilates samt en personlig tränare som man kunde boka pass med. Sedan har vi ju joggingdäcket, mitt favvotillhåll under resan! Att vara med om soluppgången under ett morgonpass uppe på det däcket är oslagbart, det måste upplevas. Springer på däck gör du när det är folktomt, det vill säga direkt efter gryningen. Då slipper du kryssa mellan andra kryssare och får en skönare löparupplevelse.
161026_7_blogg
161104_5_blogg
Vi har en sex månader gammal dotter. Skulle du rekommendera oss att åka på en kryssning med en så liten bebis?
– Ja, absolut! Visserligen finns det mängder av aktiviteter för barn ombord på kryssningsfartyget, dock inga ledarledda aktiviteter eller barnpassning för så små barn. Men alla som jobbar ombord är MYCKET positivt inställda till barn, det är inga problem att få hjälp med värmning av välling eller annan barnmat i restaurangen och det finns ett lekland där även de minsta kan krypa omkring och upptäcka alla roliga leksaker som finns därinne. Håll bara gullungen under uppsikt så att den inte får för sig att äta dammråttor eller annat mys som kan gömma sig i hörnen 😉 Dessutom: väldigt många av passagerarna älskar barn och som småbarnsfamilj kommer ni garanterat att få mycket positiv uppmärksamhet.
mamma
kryssning
Är det inte bara blåhåriga, shuffleboardspelande pensionärer ombord?
– Nja. Gott om äldre var det absolut, men jag blev överraskad över hur stor spridning i ålder det ändå var bland passagerarna. Allt från yngre par, barnfamiljer och soloresenärer (vi pratade bland annat med en trevlig amerikansk Vietnamveteran som reste på egen hand och älskade det) till pensionärer såklart. De pensionärer som fanns ombord var inte alls så som jag hade föreställt mig, det vill säga gamla och gaggiga 😉 Tvärtom var de mycket pigga och pratsamma – och älskade barn.
Tack för alla frågor och fler frågor och svar kommer i inlägg framöver!
(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström)

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen