M

Fjälltur upp till Andersborgs våffelstuga!

av | dec 26, 2018 | Resor | 2 Kommentarer

Vi har haft några dagar med mildare väder här i Funäsdalen och det gillar jag inte riktigt. Kallt och snötyngda granar vill jag ha! Men det blev ändå en liten tur idag, till Andersborgs våffelstuga. Rekommenderas verkligen om du är här!
Vi tog bilen från Funäsdalen till Tänndalen. Strax efter att man kommit in i byn och åkt under en gångbro dyker det upp en skylt som det står ”Fjällparkering” på. Man svänger in, stannar till vid ”betalstationen” och swishar 40 kronor  – sedan är man välkommen att köra den privat underhållna vägen tills den slutar och man i princip är uppe på kalfjället.
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga
Därifrån är det bara 1,6 kilometer upp till Andersborgs våffelstuga och det går bra att promenera (om snön är hyfsat hårt packad) eller åka skidor. Vi promenerade och Adrian satt i sportbarnvagnen som jag drog efter mig. Riktigt bra uppfinning, den där vagnen! Sonen trivdes så bra att han snart somnade.
Sedan blev det mys i stugan med våfflor, grädde och hjotronsylt. Och kaffe till! Älskar utflykter som den här. Och min dröm om en egen fjällstuga växer sig bara starkare! Hur har din dag varit?
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga
Andersborgs våffelstuga

Foto bilderna ovan: Jonas Hansen & Petra Månström

Taggar

2 Kommentarer

  1. Junitjej

    Så härligt det ser ut!!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen