M

Hur CBD-olja fungerar och varför jag väljer Arktis Naturals

av | jun 2, 2024 | Samarbeten | 0 Kommentarer

Långvarig smärta och sömnproblem kan verkligen förvandla ens liv till en daglig kamp. Det vet jag av egen erfarenhet. Efter att ha provat otaliga lösningar utan framgång, fann jag äntligen lindring genom CBD-olja. Nu tänkte jag dela med mig av min resa och hur CBD-olja kom in i bilden.

I september 2022 högg det plötsligt till i ryggen. Smärtan var fruktansvärd. ”Ryggskott” tänkte jag först och att det släpper väl snart. Men nej, istället blev det bara värre och värre. Det högg och brände i ryggen och jag kunde inte vända mig i sängen på natten utan att skrikgråta av smärta. Fick en tid senare diagnosen Modicförändringar, som är ett av de mest smärtsamma tillstånden du kan ha i ryggen.

Jag började äta allt starkare värktabletter för att stå ut.

Här någonstans började jag intressera mig för alternativa sätt för att lindra smärtan på. Kom att tänka på CBD-olja som jag hade läst en hel del om tidigare. Lite förenklat kan man säga att CBD-olja samarbetar med kroppens så kallade endocannabinoida system (ECS). Det är ett viktigt nätverk i kroppen som hjälper till att hålla oss i balans och må bra. Endocannabinoider är naturliga kemikalier som kroppen själv tillverkar. De fungerar lite som budbärare som skickar signaler inom kroppen. CBD kan hjälpa ECS att göra sitt jobb bättre, vilket kan leda till mindre smärta, bättre sömn och ett bättre humör.

Efter månader av sömnlösa nätter och outhärdlig ryggsmärta var jag desperat efter en lösning. Så jag  började ta CBD-olja regelbundet. Jag började med en mindre dos och ökade gradvis tills jag upplevde en effekt. Efter bara några dagar märkte jag en förbättring i min sömnkvalitet. Jag kunde somna snabbare och vaknade inte lika ofta under natten. Och när sömnen förbättrades kände jag också att smärtan i ryggen hade minskat en hel del.

CBD-produkter från Arktis Naturals.

CBD-produkter från Arktis Naturals.

Vad är CBD-olja?

CBD-olja är en naturlig produkt som utvinns från hampaväxten, Cannabis sativa. Den innehåller cannabidiol (CBD), en av många cannabinoider som finns i växten. Till skillnad från THC, den psykoaktiva komponenten i cannabis, ger CBD inte någon rusliknande effekt och är därför ett intressant alternativ för dem som söker lindring utan att påverkas mentalt.

Är CBD-olja lagligt i Sverige?

Ja, CBD-olja är lagligt i Sverige, förutsatt att de inte innehåller någon THC. Produkterna måste också vara godkända och uppfylla Läkemedelsverkets krav.

Var köper jag bästa CBD-oljan i Sverige?

För högkvalitativa och säkra produkter rekommenderar jag att köpa från välrenommerade återförsäljare. Arktis Naturals CBD-produkter är ett utmärkt val. Dessa produkter är noggrant testade och certifierade för att säkerställa att de uppfyller alla kvalitetsstandarder. Arktis Naturals är en svensk innovatör inom CBD-olja och naturlig hälsa och erbjuder Sveriges mest testade, certifierade och effektiva CBD-oljor.

Hur hjälper CBD-olja mot smärta och värk?

CBD interagerar med kroppens endocannabinoida system (ECS), som tidigare nämnt spelar en roll i att reglera flera funktioner, inklusive smärta och sömn. CBD binder till receptorer i ECS och hjälper till att minska inflammation och smärtsignaler, vilket kan leda till lindring för personer med kronisk smärta.

Vilken styrka CBD-olja väljer jag mot smärta och värk?

Det kan vara svårt att veta vilken styrka man ska börja med. Jag började med 10 % och ökade successivt tills jag hittade den mängd (40 %) som fungerade bäst för mig. Generellt rekommenderas att man börjar med en lägre styrka och sedan justerar efter kroppens respons.

Vilken effekt har CBD-olja?

Förutom att förbättra min sömn och minska min smärta, har jag också märkt andra positiva effekter av CBD-olja. Jag känner mig mer avslappnad och mindre stressad i vardagen. Jag upplever också minskad ångest och och ökad livskvalitet efter att ha använt CBD-olja i snart två år.

Har CBD-olja några biverkningar?

Som med alla kosttillskott och mediciner finns det en risk för biverkningar. De flesta människor tolererar CBD-olja väl, men vissa kan uppleva milda biverkningar som trötthet, muntorrhet eller förändringar i aptiten.

Varför jag väljer Arktis Naturals CBD-olja?

Arktis Naturals erbjuder vetenskapligt formulerade CBD-oljor för specifika behov. Deras produkter är certifierade som nya livsmedel i EU och är GMP, ekologiskt och veganskt certifierade. Dessutom är deras oljor 100% naturliga, lagliga och THC-fria, vilket gör dem säkra och pålitliga.

Arktis Naturals Sleep Olja med 2000mg CBD och Melatonin är utformad för att främja avslappning och alla stadier av sömnen.

Arktis Naturals Sleep Olja med 2000mg CBD och Melatonin.

Arktis Naturals certifieringar:

– CBD och hampaextrakt certifierade som nya livsmedel av EU-kommissionen och FSA
– Ekologisk, naturlig och vegansk certifierad CBD-olja
– Trippel labbtestad CBD-olja i ett ISO/IEC 17025-certifierat laboratorium
– 0% THC-certifierad CBD-olja
– Certifierad enligt ISO 9001:2015 för forskning, utveckling, testning och produktion av industrihampa-produkter
– GMP-certifikat ISO 22716:2007 för produktion av råvaror och kosmetiska produkter baserade på industriell cannabis
– GMP certifierad för kosttillskott
– Certifierad enligt ISO 22000:2018 för livsmedelssäkerhetsledning
– ISO 22000:2018 HACCP-certifierad
– Etiskt och hållbart framtagen CBD-olja
– 100% laglig CBD-olja

Studier och resultat om fördelarna med CBD:

Behandling av kronisk smärta: (BioMed Central)​​ (Frontiers)​.

Ångest och humörreglering: (Frontiers)​.

Förbättrad sömn: (Frontiers)​.

Anti-inflammatoriska effekter: (Frontiers)​.

CBD för sömn och ångest: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6326553/pdf/18-041.pdf

CBD för stress och ångest: https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0269881110379283

CBD för humör och ångest: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19839936/

CBD för inflammation och smärta:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fneur.2018.00183/full

CBD för smärta:

1.https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphar.2018.01259/full

2.https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210423130221.htm

CBD för kronisk neuropati smärta: https://journals.lww.com/anesthesia-analgesia/Fulltext/2017/11000/Selective_Cannabinoids_for_Chronic_Neuropathic.32.aspx

CBD för ADHD:

1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28576350/

2.https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/10826084.2013.841251

3.https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924977X17302377?via%3Dihub

CBD för epilepsi: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)30136-3/fulltext

CBD-olja har inte bara förbättrat min fysiska hälsa utan också mitt mentala välbefinnande. Det har verkligen varit en räddning för mig, och jag hoppas att min resa kan inspirera andra att hitta lindring och förbättra sina liv. Om du lider av liknande problem som jag, utforska gärna CBD-oljans effekter du också. Och kom ihåg att köpa från pålitliga källor som Arktis Naturals för att säkerställa att du får en produkt av hög kvalitet.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen