Pennette con verdure

I det nya avsnittet av Maratonpodden (som gästas av Miranda Kvist) har jag den stora glädjen att välkomna två nya sponsorer: italienska matföretaget Zeta och vinimportören Enjoy Wine & Spirits.

De kommer från och med nu och en gång i månaden till och med december bjuda dig på mat- och dryckesinspiration från mitt favoritmatland Italien. Recepten och dryckestipsen får du här på min blogg samt på mitt Instagram. Först ut är Pennette con Verdure, en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili:

(4 portioner, tillagningstid 20 minuter)

400 g Zeta Mezze Penne Casa Di Luca (hittar du inte pennette går penne också bra!)
300 g zucchini tunt skivad
3 vitlöksklyftor hackade
1/2 röd chili finhackad
1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 frp Zeta Svarta bönor avrunna och sköljda
150 g sockerärtor strimlade
salt
nymalen svartpeppar
1-2 msk pressad citron

Så gör du:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Fräs zucchinin mjuk på medelvärme tillsammans med vitlöken och chilin i rikligt med olivolja, salta och peppra, lägg i bönor och sockerärter så de blir riktigt varma.

Låt pastan rinna av genom ett durkslag.

Blanda pastan med grönsakerna och citronsaften, servera med extra olivolja och hyvlad parmesan.

Njut!

Vintips: Musella Valpolicella Superiore 2014, nr 2393. Alkoholfritt dryckestips: Barrels & Drums Chardonnay (finns i dagligvaruhandeln).

Fler härliga, italienska recept för alla möjliga tillfällen hittar du här.

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Dela: