M

Skrynkelfria kläder – som i en liten ask!

av | okt 16, 2016 | Samarbeten | 12 Kommentarer

samarbete
Iamrunbox
Transportlöpning, det är något av det trendigaste du kan ägna dig åt just nu. Som invånare i Sveriges huvudstad kan jag vittna om att jobbpendling med löparskor på fötterna och ryggsäck på ryggen blir allt vanligare.
Men ett problem med att springa eller cykla till jobbet är att det är i det närmaste omöjligt att göra det utan att bli svettig. Det betyder att du måste duscha när du kommer fram – och byta om till jobbkläder. En del löser detta genom att ha en uppsättning kläder på jobbet, men nu har det kommit en mycket intressant produkt som alla transportpendlare borde titta närmare på.
Det handlar om Iamrunbox, en liten box som väger 425 gram (380 x 265 mm) och rymmer en hel outfit bestående av till exempel byxor och skjorta eller kjol och tröja samt accessoarer. Det fiffiga med att förvara sina saker på det här sättet är att de inte blir skrynkliga. Dessutom är den snygg och vattenresistent – så ja, man skulle ju faktiskt kunna simma till jobbet med den också. Har faktiskt hört om en man som jobbpendlar genom att simma över Brunnsviken här i Stockholm, frågan är om han har en Iamrunbox? 😉
iamrubox3
iamrunbox4
Jag har testat den här produkten i olika sammanhang och tycker den är superbra. En personlig favorit är att packa ner jobbkläder eller festplagg i den när man ska till gymmet eller jobbet. Det känns också lite lyxigare att förvara sina kläder på det här sättet än att rulla ihop dem i en plastpåse som jag brukade göra förut, haha.
Iamrunbox uppfanns i Sverige av Kirill Noskov, en entreprenör med passion för löpning, resor och en aktiv livsstil och det var när han började transportlöpa till jobbet som han noterade att det var mycket svårt att packa ner sina arbetskläder utan att de blev skrynkliga. Han insåg att han delade det här problemet med många andra och konstaterade att det fanns ett hål på marknaden för den här typen av produkt.
Boxen kostar cirka 399 kronor och levereras med en ”folding assistant” (en plastskiva som gör det enklare att vika ihop plaggen så att de ryms i boxen) samt en tvättpåse. Här hittar du mer information om produkten samt webbshop.

Taggar

12 Kommentarer

 1. Johanna

  Vilken sjukt smart produkt, tack för tipset!

  Svara
 2. Sofia

  Hej Petra!
  Vet att jag är ute i god tid men tänkte höra om du har några bra julklappstips? Både till löpartokar, träningsfreaks och ”människor” 😉 tycker det är så svårt att hitta betydelsefulla presenter. Tänker mig främst till mamma, pappa, bror (på 27 år) och bästa vännen. Vore toppenkul att höra om du har några bra tips!
  Kram

  Svara
  • Petra Månström

   Hej Sofia! Bra tips, gör ett sådant inlägg inom kort! Kram

   Svara
 3. Annika

  Transportlöpning hade varit något! Tyvärr har jag bara 1,9 km till jobbet vilket faktiskt inte gör det lönt att springa tycker jag. Nerförsbacke nästan hela vägen och knappt så det är värt duschen efteråt. Hehe..

  Svara
   • Annika

    Det är en mycket bra idé såklart! Jag gömmer alltid bakom att jag är så morgontrött, zzzombievarning fram till lunch typ.

    Svara
 4. Kristina

  Tack för tipset! Hur funkar ryggan att springa med? Går det att spänna åt bra över midja/bröst? Även om den är snygg och praktisk så är det viktigt att den går smidigt att springa med.

  Svara
  • Petra Månström

   Antar att du menar ryggan på bilden? Den är ingen löparryggsäck, den använder jag som gymväska 🙂 Ska man få ner Iamrunbox:en i en löparryggsäck måste man skaffa en hyfsat stor som lirar ihop med måtten på boxen.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen