M

40-årskrisen blåste bort på joggingdäck

av | okt 25, 2016 | Livet, Resor, Samarbeten | 14 Kommentarer

Har varit lite ambivalent inför det faktum att min 40-årsdag närmar sig. Jag älskar ju livet med alla dess möjligheter och har haft svårt att acceptera att tiden går. Vill ju stoppa den när man har roligt!
sponsorbalk
När jag fyllde 30 krisade jag svårt eftersom deppade över att jag hade så få vänner att bjuda på en eventuell fest att det ändå inte var någon idé att fira. Svårt det där! Sedan irriterade jag mig på kommentarer från kollegor och bekanta att ”Tiden går, bäst att du passar på att bilda familj medan du fortfarande kan!” Jag menar, finns det någon som tycker att de där kommentarerna fyller någon funktion?
Har visualiserat den här dagen och målat upp olika scenarier. Kommer jag vakna upp och känna mig gammal och trött? Kommer siffran 40 att stå skriven i mitt ansikte? Kommer jag som genom ett trollslag bli svag och bräcklig? Stel?
161025_5_blogg
161025_3_blogg
Det första jag gjorde när jag vaknade i morse vid sextiden var att dra isär gardinerna. Jag möttes av ett hav som badade i solstrålar. Ljumma vindar i ansiktet, varmare ute på balkongen än inne i hytten på vårt fartyg MSC Divina. Valet var enkelt, det blir en morgonjogg!
På med sport-bh med palmtema, shorts (de enda löparshortsen jag gillar att ha på mig – tack, Björn Borg för splitshorts med inbyggda boxertrosor!) och löparskor. Och så solglajjor och musik i öronen. Upp på joggingdäck och väcka kroppen till tonerna av ”I’ll find my way home” med Jon & Vangelis, en klassiker som får mig att känna mig fri och lycklig,
Någonstans under den där löpturen kände jag efter. Hur kändes kroppen? Hur mår jag? Någon stelhet eller ålderdom kände jag inte av. Inte heller svaghet eller trötthet. Bara en enda stor livsglädje, lycka över att få vara här och få uppleva allt det vackra. Hade inte kunnat få en bättre 40-årspresent än att på detta sätt få avliva alla mina triljoner fördomar om livet på ett kryssningsfartyg 😉
Hoppas du har en fin dag, var du än befinner dig. Stor kram!
(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström)

Taggar

14 Kommentarer

 1. Lillian

  Stort grattis på födelsedagen! Låter som du har haft en fantastisk dag. 40 är inget att krisa över, det blir vad man gör det till. Kom ihåg Iron nun! 🙂

  Svara
 2. pilla

  Grattis! Nej kryssningsfartyg är inte min grej. Mina päron älskar det och har försökt muta med sig mig flertalet gånger men det går icke. Du får gärna skriva mer om kryssningen. En typisk dag på båten t.ex.

  Svara
 3. Ida Aspviken

  Stort grattis på din dag Petra!

  Svara
 4. Emma

  Grattis på födelsedagen! (även om jag kanske är en dag för sent)
  Det låter helt fantastiskt med sol och hav och värme. Här hemma har det varit riktigt regntunga gråa dagar, idag skymtar solen genom molnen och jag sitter och funderar på om inte det betyder att jag ska ta en lunchjogg 🙂

  Svara
 5. Kjell.Nilsson

  Grattis och tack för att du var snabb att simma redan som spermie ! så du kunde växa vidare
  i 40 år.Är intresserad av foto väldigt fin bild när du står på däck.Ha en underbar dag !
  .

  Svara
 6. Annika

  Livet är en gåva! För mig att fira min födelsedag betyder att jag fått vara med ett år till! Min man säger ofta till mig ” livet är en fest och du får vara med”! Fira på och njut av ditt fantastiska liv som bara du kan leva!

  Svara
 7. Annika

  Grattis till de 40 åren!
  Jag skulle gärna åka på en kryssning. Fasen vad härligt!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen