CHOCKADE MIG SJÄLV MED EN RAWGHURT!

Petra MånströmHälsa, Kost, Livsstil, Mat, Okategoriserad, Sociala medier7 Kommentarer

rawghurt

Jag älskar att plocka russinen ur kakan i alla de olika hälsotrenderna som sköljs över mig i tidningar och sociala medier. En nybliven favorit som jag nu har gjort en egen version av är – rawghurt!

Rawghurt är helt enkelt en vegansk variant på yoghurt som funkar toppen till frukost eller som mellanmål. Som bas kan man använda skivad, fryst banan och sedan tillsätta avokado, mango, ananas eller det man nu är sugen på. Sedan är det bara att låta fantasin flöda och varför inte surfa runt på några av alla de triljoner Instagramkonton som är just inriktade på ”plant based”, ”healthy lifestyle” och så vidare och hämta inspiration.

Min egen rawghurt är inte vegansk då den innehåller en skvätt mjölk, men det går förstås utmärkt att byta ut komjölken mot nötmjölk, sojamjölk, kokosmjölk och så vidare. Här är receptet (2 portioner):

1 medelstor skivad, fryst banan
Ett par skivor ananas (färsk eller fryst)
En skvätt mjölk 
Kokosflak (kokosflingor går också bra)
Färska bär som du är sugen på

Ta fram fryst, skivad banan och låt tina i 5-10 minuter. Blanda med ananasen, häll i lite mjölk och mixa med stavmixer tills blandningen får en jämn, krämig konsistens. Lägg genast upp i skålar och dekorera efter eget tycke och smak. Strö kokosflak över och njut!

Ett tips om du fastnar för rawghurt är att alltid se till att ha lite frysta fruktbitar i frysen så att du enkelt kan ta fram och fixa till när du blir sugen. Enjoy! Fler som gillar rawghurt? Tar gärna emot dina bästa recept!

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

0

7 Kommentarer är aktiverade “CHOCKADE MIG SJÄLV MED EN RAWGHURT!”

 1. Låter gott, men varför skall det heta rawghurt? Yoghurt är faktiskt också ”raw”, och då det här receptet inte har ngt med mjölkprodukter att göra är det ett ganska fånigt namn. Och vad är skillnaden mellan detta och en smoothie???

  0
  1. Hej! Yoghurt är ju dock inte raw, eftersom den upphettas vid pastöriseringen av mjölken. Håller dock med om att detta nog inte kan klassas som en rawghurt, jag tänker att det utmärkande med en yoghurt är att den syras med bakteriekultur. Jag brukar göra min rawghurt genom att blötlägga cashewnötter, mixa ihop med lite vatten och sen i med några probiotikakapslar. 24 timmar senare har man en riktigt god rawghurt med nyttiga bakterier! Går tydligen att göra med kokosmjölk också, men det har jag inte testat än.

   0
 2. Kom precis på att en finsk brunchbloggare flera gånger lagt upp bilder på ngt liknande och kallar det för smoothieskål. Konsistensen verkar vara sådan att man äter det med sked, dvs det skulle inte gå att dricka genom sugrör. Låter kanske öitet trevligare 🙂

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte