rawghurt

Jag älskar att plocka russinen ur kakan i alla de olika hälsotrenderna som sköljs över mig i tidningar och sociala medier. En nybliven favorit som jag nu har gjort en egen version av är – rawghurt!

Rawghurt är helt enkelt en vegansk variant på yoghurt som funkar toppen till frukost eller som mellanmål. Som bas kan man använda skivad, fryst banan och sedan tillsätta avokado, mango, ananas eller det man nu är sugen på. Sedan är det bara att låta fantasin flöda och varför inte surfa runt på några av alla de triljoner Instagramkonton som är just inriktade på ”plant based”, ”healthy lifestyle” och så vidare och hämta inspiration.

Min egen rawghurt är inte vegansk då den innehåller en skvätt mjölk, men det går förstås utmärkt att byta ut komjölken mot nötmjölk, sojamjölk, kokosmjölk och så vidare. Här är receptet (2 portioner):

1 medelstor skivad, fryst banan
Ett par skivor ananas (färsk eller fryst)
En skvätt mjölk 
Kokosflak (kokosflingor går också bra)
Färska bär som du är sugen på

Ta fram fryst, skivad banan och låt tina i 5-10 minuter. Blanda med ananasen, häll i lite mjölk och mixa med stavmixer tills blandningen får en jämn, krämig konsistens. Lägg genast upp i skålar och dekorera efter eget tycke och smak. Strö kokosflak över och njut!

Ett tips om du fastnar för rawghurt är att alltid se till att ha lite frysta fruktbitar i frysen så att du enkelt kan ta fram och fixa till när du blir sugen. Enjoy! Fler som gillar rawghurt? Tar gärna emot dina bästa recept!

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Share: