Är det något som har slagit mig extra mycket den senaste tiden är att nästan inget är som det ser ut.

Någon som nyss skrev på Facebook hur mycket de älskar sin partner meddelar en kort tid senare att de har ansökt om skilsmässa. Och den där som instagrammade om sitt underbara, hektiska företagarliv går en stund senare ut med att hen har gått in i väggen. Och så vidare.

Sociala medier är verkligen ett tveeggat svärd, det blir så otroligt mycket tydligare för varje dag som går. Vet ju själv hur extremt lite av det som händer i mitt liv som hamnar på pränt eller bild i sociala medier. Vi delar med oss av ögonblicksbilder, ofta filtrerade, som andra uppfattar som en direkt återgivning av verkligheten. Men inget kunde ju vara mer fel.

En sak är i alla fall säker och det är att jag är så tacksam över att jag fick växa upp utan sociala medier och mobiltelefoner. I plugget gick tjejer och killar omkring i nästan likadana kläder (typ brallor från JC och tröja från Rabbit) upp till högstadiet. Det fanns inga snygga, framgångsrika influencers att bli framgångs- och kroppshetsad av och man levde liksom i sin lilla bubbla. Så jäkla skönt, inser jag nu – även om man då ofta längtade bort och till något annat.

Minst en gång om dagen vill jag bara logga ut från alla sociala medier och byta jobb. Men snabbt slår jag bort den tanken. För oftast är det ändå en skön vibe i mina sociala medier. Jag lär mig saker av mina följare och av dem jag följer, saker som jag aldrig annars hade lärt mig. Jag har träffat många nya vänner och mitt liv har berikats på ett helt annat sätt idag jämfört med förr, då det var betydligt svårare att träffa nya människor på ett naturligt sätt.

Så glad över att ha sluppit använda krogen som största plattform för mitt dejtande och så tacksam över att kunna jobba med sociala medier. Men jag måste verkligen värna om mig själv, mer och mer. Det är så otroligt lätt att svepas med och känna sig dålig och misslyckad när man får ta del av andras framgångar. Säkert känner andra likadant när de ser mina inlägg. Så är det ju. Men tänk då på att det nästan aldrig är som det ser ut.

Rika människor är inte lyckligare. Människor med hundratusentals följare mår inte bättre. För det finns alltid någon som har det bättre och den tanken gäller det att acceptera. Och göra det bästa av livet – här och nu. 

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: