M

Gästade Nyhetsmorgon och pratade om den underskattade promenaden

av | mar 29, 2023 | Blogginlägg, Event & Media, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

I söndags gästade jag Nyhetsmorgon på TV4. Supertrevligt som alltid att få prata om det jag brinner mest för, nämligen hälsa och träning. Den här gången var temat att promenaden ofta kan vara ett bättre hälsoval än en löptur. Höjde du på ögonbrynet nu? Blev någon rentav provocerad? Låt mig förklara!

Jag skrev ett inlägg på Instagram nyligen som blev väldigt uppskattat. Det handlade om när man ska promenera istället för att springa. Jag hade nämligen märkt att flera av mina PT-klienter upplevde en stress med sin träning. De kände att hela proceduren med att ta på sig träningskläderna och löparskorna, ge sig ut och springa och sedan duscha och ladda för nästa punkt på agendan för dagen adderade en stress som till stor del åt upp hälsovinsterna med löpturen.

Jag testade då att ta bort en del av veckans löppass och lade istället in promenader. Just promenader var det också viktigt att det hette och inte powerwalk, ett ord som för många är laddat med prestation. Efter några veckor med det modifierade schemat rapporterade mina klienter att de nu kände att träningen hade blivit roligare, de såg fram emot passen och upplevde en lägre stress i vardagen.

Att göra så här visade sig alltså vara ett mer lustfyllt sätt att träna på för de aktuella PT-klienterna och det är ju fantastiskt. Jag tycker att det behövs ett lite mer nyanserat sätt att se på det här med löpning, det är inte alltid som den där löpturen prompt måste bli av till varje pris. Om man sätter sin hälsa i första rummet och upplever en stress med att få in alla löppass per vecka så är det här en superbra lösning.

Fler tankar i ämnet? Och Jenny Alversjö och jag pratade givetvis om en massa annat också i inslaget i Nyhetsmorgon. Du kan titta på det här.

Nyhetsmorgon

Mötte härliga Jessica Frej också, som stod i köket under hela morgonen i Nyhetsmorgon. Så grymt inspirerande människa!

Pratade också om bålträning i Nyhetsmorgon nyligen – kolla in det här.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen