M

6 fallgropar för löpare att undvika om du vill lyckas på ditt lopp

av | mar 26, 2023 | Senaste nytt, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Löpare och anmäld till ett lopp? Det finns massvis med saker du kan göra för att lyckas bättre på loppet som inte har det minsta att göra med att du ska träna mer. Kolla in listan nedan och se om du känner igen dig? Jag tror att de flesta av oss som springer lopp då och då har gjort minst ett av dessa misstag…eller ska vi säga lärdomar? 😉

1. Köra tung styrketräning för nära inpå loppet

Min rekommendation är att endast köra kortare, lättare styrkepass med eller helt undvika styrketräning två veckor före loppet.

2. Inte sova tillräckligt, vilket påverkar uppladdningen inför loppet

Dagen före ett lopp kan många känna igen sig i att sömnen blir lite halvdålig och det brukar inte vara någon fara om du har sovit bra veckorna innan.

3. Att inte springa in dina tävlingsskor

Om du väljer att använda särskilda tävlingsskor på ditt lopp så spring in dem i god tid. Du vill inte starta loppet med skavsår – eller dra på dig skavsår under loppets gång.

4. Att inte springa in dina tävlingskläder

Har du köpt ny sport-bh, nytt linne, nya tights osv så är ett mycket hett tips att testa dem i förväg. Gärna på ett pass där du svettas mycket, eftersom du oftast håller ett högre tempo under ett lopp och då uppstår skavsår lättare.

5. Att testa nya kostgrejor för tätt inpå loppet

Det sista du vill ha på ett lopp är en bråkig mage. Så håll dig till beprövade kort och spara experimenten till en annan gång.

6. Att inte ha en plan när du startar

Ta dig tiden att fundera lite över hur du har tänkt lägga upp det hela med ungefärligt tempo, hur mycket energi du ev ska ha med dig osv så att allt sånt är klart i god tid.

Känner du igen dig? Eller har du ett annat tips du vill dela? Skriv gärna i en kommentar! Och lycka till på ditt lopp! Vill du lyckas ännu bättre på ditt nästa lopp? Ta hjälp av mig! Läs mer här.

MER LÄSNING:

Mina bästa tips inför Ultravasan och andra ultralopp

Allt du behöver veta om att springa lopp utomlands

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen