M

Gästade Nyhetsmorgon och pratade bålträning

av | feb 27, 2023 | Blogg, Blogginlägg, Event & Media, Träning & hälsa | 1 kommentar

Bålträning är grejen! Ja, åtminstone om du vill hålla dig ung, må bättre i din vardag, slippa den klassiska kontorsryggvärken – och dessutom springa bättre och lyfta tyngre på gymmet. Man får helt enkelt så många hälsofördelar av bålträning.

Igår hade jag äran att få gästa mitt favoritprogram Nyhetsmorgon på TV4 och prata om just smart bålträning tillsammans med programledaren Jenny Alversjö. Superkul att få den här möjligheten att inspirera till bättre hälsa på ett sätt som är överkomligt även för oss vanliga människor.

I klippet hittar du superenkla OCH effektiva övningar som gör stor skillnad – både på jobbet och i din vardag. Här kommer en lite närmare förklaring till de övningar för bålträning som jag visar i klippet:

1. Pressa kudde/yogablock/valfritt annat lämpligt föremål mellan benen. Övningen stärker musklerna på insida lår, insida och utsida höft, bäckenbotten med mera. Öka successivt trycket mot föremålet under några sekunder medan du andas in. Släpp efter på utandning och repetera.

2. ”Dead bug” är en fantastisk övning där du tränar alla magmuskler, uppifrån och ner, särskilt de djupare liggande musklerna i bålen. Även musklerna i bäckenbotten stärks. Övningen kan göras på mängder av sätt. Jag visar en av de enklaste varianterna. Man kan även jobba med utsträckta ben och armar t ex.

3. Diagonallyft. En otroligt populär bålövning som de flesta känner igen. Rekommenderas ofta till gravida, men jag tycker att den passar alla då den kan varieras på många sätt. Viktigt att ryggen hela tiden hålls i neutral position och stilla. Börja med att lyfta ut en arm i taget, när du fixar det utan att ryggen rör sig kan du testa med att sträcka ut ett ben i taget. När det är på plats kan du testa med både utsträckt arm och ben.

Du som läser det här, hur ofta tränar du din bål?

Taggar

1 kommentar

  1. Annika Sörenson

    1-2 ggr i veckan går jag på ett renodlat magpass. Mycket fluff på magen men där under är den stenhård. Hehe.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen