M

Coronabakis!

av | mar 31, 2020 | Blogginlägg, Karriär, Livet | 16 Kommentarer

Jag kände att jag bara måste få skriva av mig. För det är något med hela den här skruvade situationen som kastar mig mellan total harmoni och ångest, flera gånger om dagen. Några fenomen just nu som jag gärna snabbt scrollar förbi just nu:

 • Visdomsord på Instagram om att man kan lära sig något av allt som händer och att vi alla borde ta vara på den här tiden och meditera oftare. Allt detta i kombination med bild på någon som sitter i lotusställning eller står leende i solen med en takeawaykaffe i handen.
 • Influencers som visar upp sin ”quarantine outfits” och delar rabattkod till hajpad webbshop.
 • Influencers som tipsar om att ”fördriva tiden genom att testa ett nytt löshårsmärke”
 • Människor som har permitterats eller är ekonomiskt oberoendee och gödslar fyller sociala medier meed klämkäcka saker som att ”Tjohoo, äntligen har jag mer tid över till att baka!”
 • Företag som uppger svävande saker i stil med ”I dessa osäkra tider…” för att pausa samarbeten…fast de samtidigt säger att deras bransch inte påverkas nämnvärt av virusutbrottet…

Anledning? Att min verklighet ser helt annorlunda ut. Jag vill inte meditera, jag vill inte kisa mot solen med kaffe i handen och nästan tro att jag har semester…jag vill bara att det här ska vara över och att mitt företag inte ska gå under…
Har insett att det här intensiva flödet av nyheter om det där viruset i kombination med min personlighetstyp som redan i grundläget har nära till ångest inte är bra. Så har försökt begränsa nyhetsintaget, men har märkt att det inte hjälper särskilt mycket. Och den nästan totala radiotystnaden i inkorgen skrämmer mig. Vad gör folk just nu? Jobbar de, eller sitter de liksom jag halvt apatiska hemma vid datorn och funderar över när allt det här ska vara över?
Löpning har en väldigt bra inverkan på mitt humör, men det går ju inte att springa varje dag. Efter ett längre distanspass i söndags var jag helt slut och Garmin ansåg att jag var nertränad och behövde flera dagars vila. För en gångs skull kände jag att kroppen och klockan var överens – dags att vila och våga möta ångesten som träningen hållit i schack…
Så där, färdiggnällt! Vad skönt det var att skriva av sig, bara att få ner orden på pränt fick mig att må lite bättre. Att bara konstatera att saker och ting suger just nu gör det lättare att härda ut i stunden. Hur mår du precis just nu? Dela gärna dina tankar.
Foto bilden ovan: Evelina Sigetty

Taggar

16 Kommentarer

 1. Anne-Marie

  Jag blir förbannad av alla skämt som läggs ut. Folk dör som flugor och en del skämtar, nej jag fattar det inte.
  Själv ganska säker på att jag haft detta virus, 14 dagar mer eller mindre sängliggande och kändes inte som något annat. Var obehagligt att bo solo, även om jag alltid kan ringa en vän eller min dotter.
  Jag tycker det är obehagligt, otäckt utan att vara hysterisk. Jag åker inte till gymmet, jobbar hemma, håller avstånd när jag handlar och köpt mig en spinningcykel då kroppen inte orkar springa jämt för då går den sönder.
  Nö, nu har jag gnällt färdigt..för idag. Kram

  Svara
 2. Eva

  Åh jag är extremt trött på alla uppmaningar att inte åka till landställen, fjällen för att någon har äldre släktingar! Även på sk samarbeten för att behålla uppmärksamhet och rädda sitt eget skinn. Alla drabbas på ett eller annat sätt. Alla får kanske tänka om, tänka nytt. Byta jobb.

  Svara
 3. Carina

  Har normalt sett ”hälsoångest” och brukar bli hånad när jag är försiktig inför lopp! Har min egen lilla riskgrupp hemma (min man <3) men jobbar på en arbetsplats som inte anser att vi ska jobba hemifrån trots att jag tittar in i en dator hela dagarna. Dessutom har jag alla nära biologiska släktingar i Stockholm. Så ja, Coronaångesten är total, men det är ändå skönt att läsa dina ord.

  Svara
  • Petra Månström

   Väldigt märklig arbetsgivare, måste jag säga. Stor kram till dig!

   Svara
 4. Anette

  Tycker inte att det är ok att många menar att det är ”mysigt” att i dessa tider vara hemma med familjen. Äntligen tid för varandra… Jobb, företag och drömmar förloras och det är inte mysigt!
  Annars är jag mest förvånad hur ensidigt media här i Tyskland skriver om krisen. De känns som om de skriver för att skrämmas, för att hålla folket i skick. Tycker det är läskigt att inte fler är lite kritiska över nyhetsflödet och alla siffror och statistik.
  Varje morgon när jag vaknar hoppas jag att det hela bara var en mardröm…tycker det är hemskt med kontaktförbud och social distancing… Kram!

  Svara
  • Petra Månström

   Håller med dig, jag blir faktiskt provocerad av folk som tycker att denna situation är ”mysig”. En tragedi är ju vad det är.

   Svara
 5. Fia

  Tycker många influensers och bloggare gnäller över sin egen situation. Dessutom att ha mage att klaga på hur andra hanterar det. Nä tänk efter lite själv innan du kastar sten i glashus.

  Svara
  • Petra Månström

   Hette du inte Eva nyss? Flera som kommenterar från samma IP-adress… 🙂

   Svara
 6. Vera Jonsson

  Du kanske borde tänka på rekommendationerna och social distansering. Hur tänker du när du ordnar grupper som joggar, fikar på kafé där det rör sig många äldre? Borde inte du som är så mån om att inte sprida smittan, föregå med gott exempel?

  Svara
  • Petra Månström

   Från Folkhälsomyndighetens hemsida:
   ”För att undvika att bli smittad uppmanar vi dig som är 70 år eller äldre att begränsa dina nära kontakter. Du bör låta bli att åka med kollektivtrafiken, handla i butiker eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt. Ta istället hjälp av anhöriga eller grannar för att till exempel handla mat eller uträtta ärenden.”
   Vi utgår från att människor följer ovanstående rekommendation. Vårt deltagarantal är begränsat enligt myndigheternas riktlinjer, vi håller rekommenderat avstånd till varandra samt ägnar åt oss motion, som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Dessutom stöttar vi en lokal småföretagare som riskerar att gå under p g a krisen.
   Ha en fin dag!

   Svara
  • Kjell Nilson

   Det är lite oklart vilka som är riskgrupp men ” även ung person med underliggande sjukdom” kan blir smittad av Corona.Men oavsett ålder kanske man ej ska gå till kafé ?.Petra och många andra ska ha beröm för att de ordnar
   löpning med fika m.m.Samt den ”frukostpåse” som ingår kan ju avnjutas ensam på en parkbänk,eller i bostad.

   Svara
 7. Elin (mataffärsmedarbetaren)

  Jag är så trött på Corona!
  Jag är trött på att åka hem och vabba med friskt barn och jag är trött på att slita hund i underbemannad butik för att folk inte förstår varför man ska undvika att gå och handla i onödan ??‍♀️. Jag är trött på att vara rädd för Corona och vara rädd på jobbet att jag ska ta med mig den skiten hem för att folk kommer och handlar trots att de är sjuka. Kanske för att de måste eller bara för att de helt enkelt vill!

  Svara
  • Petra Månström

   AMEN på den! Förstår dig, verkligen. Tänkte samma sak igår när såg pensionärerna trängas på Daglivs här i Stockholm. Kan ingen hjälpa dem att handla..?

   Svara
 8. Annika

  Vårt jobb vacklar på randen av att sjunka. Permitteringar på G, inkl mig själv. Inte tal om att nyttja bloggerskors rabattkoder för shopping. Bara att hålla andan och hålla i slantarna så ses vi på andra sidan snart hoppas jag.
  Det är inget mysigt eller kul över detta alls. Håller helt med dig. Blir nästan provocerad över hur lätt det verkar vara för en del att bara mysa runt hemma, hemskola barnen och stoppa allt annat. Vilka är dessa människor??
  Mina föräldrar drog innan det blev så här illa (tur var det för i deras förort härjar coronan hejvilt) så de sitter isolerade i sitt hus i norr. Lär inte se dem på bra länge då vi inte är välkomna dit av förklarliga skäl.

  Svara
 9. Sara

  Vill bara säga att idag sprang jag ett tröskelpass inspirerat av dig! Jobbigt men så skönt ?‍♀️! Älskar att springa och skönt att komma ut på morgonen innan dags hemmaskola med barnen. ☺️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen