Jag kände att jag bara måste få skriva av mig. För det är något med hela den här skruvade situationen som kastar mig mellan total harmoni och ångest, flera gånger om dagen. Några fenomen just nu som jag gärna snabbt scrollar förbi just nu:

  • Visdomsord på Instagram om att man kan lära sig något av allt som händer och att vi alla borde ta vara på den här tiden och meditera oftare. Allt detta i kombination med bild på någon som sitter i lotusställning eller står leende i solen med en takeawaykaffe i handen.
  • Influencers som visar upp sin ”quarantine outfits” och delar rabattkod till hajpad webbshop.
  • Influencers som tipsar om att ”fördriva tiden genom att testa ett nytt löshårsmärke”
  • Människor som har permitterats eller är ekonomiskt oberoendee och gödslar fyller sociala medier meed klämkäcka saker som att ”Tjohoo, äntligen har jag mer tid över till att baka!”
  • Företag som uppger svävande saker i stil med ”I dessa osäkra tider…” för att pausa samarbeten…fast de samtidigt säger att deras bransch inte påverkas nämnvärt av virusutbrottet…

Anledning? Att min verklighet ser helt annorlunda ut. Jag vill inte meditera, jag vill inte kisa mot solen med kaffe i handen och nästan tro att jag har semester…jag vill bara att det här ska vara över och att mitt företag inte ska gå under…

Har insett att det här intensiva flödet av nyheter om det där viruset i kombination med min personlighetstyp som redan i grundläget har nära till ångest inte är bra. Så har försökt begränsa nyhetsintaget, men har märkt att det inte hjälper särskilt mycket. Och den nästan totala radiotystnaden i inkorgen skrämmer mig. Vad gör folk just nu? Jobbar de, eller sitter de liksom jag halvt apatiska hemma vid datorn och funderar över när allt det här ska vara över?

Löpning har en väldigt bra inverkan på mitt humör, men det går ju inte att springa varje dag. Efter ett längre distanspass i söndags var jag helt slut och Garmin ansåg att jag var nertränad och behövde flera dagars vila. För en gångs skull kände jag att kroppen och klockan var överens – dags att vila och våga möta ångesten som träningen hållit i schack…

Så där, färdiggnällt! Vad skönt det var att skriva av sig, bara att få ner orden på pränt fick mig att må lite bättre. Att bara konstatera att saker och ting suger just nu gör det lättare att härda ut i stunden. Hur mår du precis just nu? Dela gärna dina tankar.

Foto bilden ovan: Evelina Sigetty

Share: