M

Cellexir Endurance – kosttillskottet som hjälper dig att tagga till

av | mar 28, 2020 | Blogginlägg, Samarbeten, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

Jag får ofta frågan om jag vill bli ambassadör för olika varumärken, men tackar oftast nej. Men den här gången var det jag som hörde av mig till Cellexir och undrade om de ville ha mig som ambassadör. 

Anledning? Deras produkter är grymma eftersom de verkligen fungerar för mig. I det här inlägget vill jag lyfta fram deras nya kostillskott Cellexir Endurance, som har tagits fram i samråd med Mikael Mattsson, med dr i fysiologi. Han jobbar som forskare och delar sin tid mellan Stockholm och Kalifornien med uppdrag på Karolinska Institutet, RISE (Research Institutes of Sweden), Stanford University, samt Silicon Valley Exercise Analytics. Mikael började sin forskarbana 2005 och har en doktorsgrad i medicinsk vetenskap med inriktning mot idrottsfysiologi. I dagsläget är hans huvudfokus i forskningen individanpassning och prestation. Mikael har också en bakgrund inom adventure racing och har på senare tid ägnat sig en hel del åt ultralöpning.

Jag har hittills druckit Cellexir Endurance inför längre pass eller tuffare intervaller. Det är ett bra sätt att dels få i sig saker som hjälper mig att prestera bra och dessutom blir det mentalt en liten ritual som ser till att huvudet hamnar i rätt ”mode”. Märker som sagt en tydlig effekt av produkten och kan varmt rekommendera den till andra.

Cellexir Endurance

Mikael Mattsson

Syftet med Cellexir Endurance är att ge bästa möjliga fysiska och mentala förutsättningar för att prestera bra, till exempel när du ska köra ett extra viktigt pass eller lopp. Ingredienserna är utvalda därför att de antingen genom forskning eller beprövad erfarenhet har visat sig fungera för just detta ändamål. Produkten är naturligtvis garanterat fri från förbjudna substanser från WADA:s lista och tillverkaren hanterar inga förbjudna substanser i sin produktion, ingen risk för korskontaminering föreligger alltså. Vill du höra min intervju med en av Cellexirs grundare, Jonas Bohr, lyssna då ca 15 minuter från slutet i detta avsnitt av Maratonpodden.

Ingredienserna är indelade utifrån utifrån fyra huvudgrupper: 1. Hjärta och aerob metabolism, 2. Arbetsekonomi, 3. Mental styrka samt 4. Elektrolyter. Hela ingredienslistan:

HJÄRTA & AEROB METABOLISM
Rosenrot (3 % rosavins)
Taurin
Astragaloside IV (Huang Qi)

ARBETSEKONOMI
Rödbetsextrakt (10 % betain)
L-Citrullin
Acetyl-L-Carnitine ALC
Vindruvekärnextrakt (Vitafenol)

MENTAL STYRKA
Guaranaextrakt (varav 60 mg koffein)
Grönt te-extrakt (varav 140 mg koffein)
Ginsengblad extrakt (Ginsenosides >10 %)
Saffran (Crocetin Gardenia Jasminoides Ellis)
BCAA 4:1:1 (AQUAmino)

ELEKTROLYTER
Magnesiumglukonat
Natriumaskorbat
Kaliumcitrat

Så här använder du Cellexir Endurance: Smaken kan eventuellt överraska några, eftersom den är lite annorlunda. Anledningen är att man har velat söta produkten så lite som möjligt, den innehåller endast lite stevia. Men om du blandar ner pulvret i din favoritsportdryck eller saft så smakar det genast bättre.

Blev du nyfiken? Här är ett erbjudande till dig: med rabattkoden PETRA10 får du 10 % rabatt på Cellexir Endurance till och med den 20 maj 2020. Shoppar gör du här. Testa, vetja! ?

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen