M

5 saker löpningen har gjort med mig

av | nov 29, 2016 | Livet, Personlig utveckling, Träning & hälsa | 6 Kommentarer

Varför springer du? Bra fråga! Anledningarna är hur många som helst. Ibland för känslan efteråt, ibland för att fly från något jobbigt, ibland för att bara måste. Här är fem bra saker som löpningen har gjort med mig genom åren:
1. Jag har blivit bättre på att planera
När jag springer löser jag problem, planerar saker jag ska göra och kommer på saker jag hade glömt att jag skulle göra.
2. Jag har blivit lugnare
Jag märker tydligt att när jag springer blir humöret jämnare och jag har högre stresströskel.
3. Jag jobbar mer effektivt
Jag har väääldigt lätt för att bli tankspridd och hamna på Facebook eller Instagram istället för att göra det jag ska. Men efter en löprunda blir jag mer effektiv och tankspriddheten är som bortblåst.

Trygg boj på stormande hav

4. Jag har kunnat hantera jobbiga saker bättre
Separationer, strul på jobbet, strul med annat. Min löpning har funnits där som en trygg boj på stormande hav när det har kört ihop sig för mig. Är så tacksam för det!
5. Jag blir en bättre mamma
Springer jag regelbundet blir jag piggare och orkar krypa omkring och leka med min son utan att tröttna. En mycket stor fördel med löpning som jag har märkt det senaste året och jag ser hur Adrian uppskattar det 🙂
Vad har löpningen hjälpt dig med? Berätta gärna!
(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

6 Kommentarer

 1. Petra

  Jag är lugnare, lyckligare, mer fokuserad och samlad. För min del har självkänslan höjts!

  Svara
 2. Lisa

  Jag är skadad nu och saknar löpningen något enormt! Ej sprungit något alls på 2 månader nu bortsett från några meter till bussen!
  Annars så är löpningen min meditation. Får rensa skallen och skingra tankarna och det känns så skönt efteråt! Jag får ro i själen!

  Svara
 3. Kjell.Nilsson

  1.Gillar det lite kusliga vid långpass löpartrans ! man råkar springa lite fel kommer på en bra idé som man sedan glömmer !
  2.Det är kanske inte bra att alltid vara lugn ? men jag blir sällan stressad gäller dock ej de första åren det
  tog ett tag och hitta bra mix mellan familj och träning.
  3 .Efter tio marathonlopp inser jag att uppehåll från löpning vid skada ofta kan ersättas med annan träning.
  fokuserar på det jag kan påverka ha ”kontroll” på allt under ett marathonlopp är omöjligt,

  Svara
 4. Annika

  Vet inte så noga vad den exakt gör för mig, men jag är alltid som gladare efter turen.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen