hörlursförbud

Jag minns fortfarande den inre kris jag gick igenom för ett par år sedan, när vi tio minuter innan start i Kungsholmen Runt fick höra att hörlurar var förbjudna under loppet.

Anledningen till hörlursförbudet var säkerhetsskäl, att löparna kunde riskera att missa anvisningar från funktionärer och/eller eventuella utryckningsfordon om de springer med musik i öronen. Fair enough, det går förstås inte att protestera mot sådana argument. Men ändå, det blev ett stort antiklimax för mig som springer i stort sett varenda pass med musik.

Vad skulle jag göra nu? Panik! Fick helt enkelt springa loppet utan musiken som jag så omsorgsfullt hade valt ut. Det var en konstig känsla att helt tyst omkring sig. För visst, bitvis var det gott om publik som hejade på, men det kunde ju inte ersätta musiken. Loppet gick så där och jag bestämde mig för att aldrig mer springa ett lopp med hörlursförbud. Ja, så länge det inte handlade om lopp som hinderbanelopp eller parlopp där man springer med någon annan såklart.

Hur tänker du kring hörlurar på lopp? Nyfiken!

(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Dela: