Sagolika fruktsoppor

Av Sagolika fruktsoppor har jag fått det spännande uppdraget att komponera ett gäng mellisar med deras produkter. Det har varit ett riktigt spännande projekt nu under sommaren och här kommer det fjärde och sista receptet: açai bowl med blåbär och banan!

Min sambo är ju helt klart den vassare av oss två här hemma på att laga mat. Men till skillnad från mig är han ingen frukost- och mellismänniska, så där är min repertoar helt klart bredare. Min träning gör ju också att jag hela tiden är hungrig och alltså måste fixa mellanmål för att inte hungra ihjäl mig i väntan på nästa måltid, hehe.

Min första açai bowl gjorde jag faktiskt för bara drygt ett år sedan, så man kan säga att jag är rätt sen på den bollen. Men det blev kärlek direkt, så efter det har det blivit måååånga bowls här hemma. Och jag ser till att alltid ha ett gäng lådor med skivad banan i frysen om jag skulle bli akut sugen på en bowl.

Så, här kommer receptet på min goda açai bowl med Sagolikas blåbärssoppa (1 portion):

1 st fryst, skivad banan
1,5 dl frysta blåbär
1,5 dl Sagolika blåbärssoppa
2 msk açaipulver

Förslag på topping:

Skivad banan
Açaipulver
Müsli

Mixa banan, blåbär, blåbärssoppa och açaipulver, rör runt i mixern då och då så att det blir en jämn konsistens. Lägg upp i en skål, toppa med valfri topping och servera genast. Smaklig måltid!

Tidigare recept jag har gjort i samarbete med Sagolika:

Overnight oats med blåbär och banan

Nyponchia- och blåbärschiadryck

Smoothie med nypon, banan och apelsin

Fler här som bara älskar açai bowls – ja, smoothie bowls överhuvudtaget? Dela gärna med dig av tips på ingredienser, det är alltid kul att få lite nya tips!

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Dela: