M

Tankar om bara magar och rumpor i string

av | aug 11, 2017 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

Tidigare i morse scrollade jag som vanligt igenom mitt Instagramflöde när en tanke slog mig. Varför reagerar jag på olika sätt när jag ser avklädda kroppar? Kände att jag måste skriva lite om det här och kolla ifall det är fler som tänker likadant.
Jag följer en rad olika Instagramkonton där det ibland förekommer bilder av magrutor, rumpor i stringtrosor och liknande. Jag har inga problem med nakenhet, men ska det visas hud så ska det kännas upplyftande och inspirerande – inte för utmanande och porrigt.
Fia Anderbergs blogg och Instagram tycker jag är fantastiska exempel på kanaler där det visserligen visas en hel del hud, men aldrig på ett sätt som får mig att känna att jag inte duger som jag är. Jag följer flera liknande konton med liknande budskap, det vill säga att man ska njuta av livet och vara stolt över den man är.
Under min senaste resa till Sardinien kom jag på mig själv med att fundera över hur jag skulle göra med alla de foton som Jonas tagit på mig när jag var på stranden i bikini, eller när jag sprang endast iklädd sport-bh och korta tights. Ville inte att det skulle bli för mycket avklätt och därför nöjde jag mig med någon enstaka badbild, vilket nästan kändes lite synd eftersom jag hade så många fina bikinis med mig som jag gärna ville tipsa om.
MEN, det kändes svårt att motivera så många bikinibilder med tanke på min egen bakgrund med ätstörningar och en tilltufsad syn på min kropp. Kollar in Fia Anderbergs fina Instagrambilder där det visas upp en hel del mage och rumpa – varför vågar inte jag när hon vågar?
Hmm, svår fråga. Någon som har något klokt inspel här? Också nyfiken på dina spontana tankar när du ser ”avklädda” bilder i sociala medier!
(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

6 Kommentarer

 1. Anna Nystedt

  Alltså jag är kanske lite pryd men jag har inget behov av att visa upp min rumpa i minimala trosor. Jag lägger väldigt sällan upp bilder med bar hud, för att jag inte riktigt kan motivera varför jag skulle. En bikinibild i syfte att visa glädjen i sommar/värme/bada…fine, men ofta känns det mest som ett sätt att söka bekräftelse för snygga magrutor… å andra sidan behöver jag inte se du-duger-som-du-är-bilder på halvnakna otränade kroppar heller, för det är liksom självklart för mig. Alla duger. Oavsett form. Jag peppas nog mer av snygga träningskläder än halvnaket. Men så är jag ju stenålders…. 🙂

  Svara
 2. Maja Olsson

  Hej Petra!
  De bästa bloggarna jag följer just nu är din, knivlisas och pappabikt med Manne. Jag följer era bloggar men även poddar. Dina grejer sedan ca ett halvår tillbaka eftersom jag sprang Sthlm marathon för första gången nu i år.
  Jag gillar framförallt att lyssna på ewerlöf och månström. Gillar bäst när det verkligen handlar om träningsliv och småbarnsliv i en realistisk infotainmentanda. Hur man blir en bättre löpare med fokus på teknik och kondition. Inte så intresserad av rumpor och har själv en mycket liten rumpa?. Gillar dock snygga bilder som förstärker budskapet i det du skriver om. Frågan är ju vilken målgrupp du vill nå? Och vad syftet skulle vara med att visa rumpbilder. Kan ju funka om det passar till den stil man vill förmedla antar jag. Men har du lust att visa rumpan så gör det bara. Det kan ju vara frigörande. ???
  Mvh
  Maja Olsson

  Svara
 3. Emma

  Jag är nog ganska lik dig i min syn. Att ”naket” utan porrigt är bra. Stringtrosor har jag lite svår för, allra helst i spets men i tycker att boxers är snyggt. Men sen är jag också en sån som inte förstår varför friidrottstjejer springer runt i trosor, blir man snabbare av det jämfört med ”boxers”.
  Inspireras av snygga träningskläder, inspireras av dom som kan springa i korta tights och bara sportBH, mina lår kommer aldrig palla dom kortkorta tightsen men halvkorta går bra. Men att springa i ”bar über” önskar att jag hade självförtroende för det varma sommardagar men som (enda) medlem i #teamsubkutancharm saknas det självförtroendet OCH det saknas även inspirerande tjejer som klarar det (alla eloge till din kropp Petra, men dithän är vi många som aldrig kommer).
  Fortsätt lägga ut bilder på dig själv när du tränar oavsett kläder och skit i hur många halvnakna bilder det blir, man kan välja att snabbt scrolla förbi om man stör sig på det ?

  Svara
 4. Happy

  Oj, jag är en av de som blir peppad av tränings- och livsstilsbilder. Ibland är man på varma platser, något som kräver mindre kläder. nej, jag blir inspirerad av dina bilder, tankar och reflektioner. 🙂

  Svara
 5. Maria

  Jag är inte så intresserad av att se bilder med kvinnor i string och andra underkläder, hellre då bilder på sportiga kvinnor som visar hud i träningskläder som faktiskt GÖR någonting istället för att bara posera! Du har ju dessutom inget att skämmas för även om jag kan tänka mig att det är svårt att bli av med hjärnspöken från tidigare ätstörningsproblematik (bara en egen reflektion, förlåt om du tar illa upp). Summa summarum: Fortsätt visa upp bad- och träningskläder, men den dag du börjar posera i undies (vilket jag litar på aldrig kommer att hända…) så slutar jag nog läsa 😉

  Svara
 6. Katarina

  Jag är rätt ointresserad av att se avklädda bilder och brukar avfölja de konton som visar upp för mycket sådant. Någon badbild, absolut, men då fyller den ju också ett syfte. Jag tycker mest det blir tröttsamt när man visar upp kroppar utan kläder. Jag inspireras inte av hur någons kropp ser ut, utan av styrka, målmedvetenhet och sunda värderingar.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen