M

Açai bowl med blåbär, banan och müsli

av | aug 12, 2017 | Samarbeten | 1 kommentar

Av Sagolika fruktsoppor har jag fått det spännande uppdraget att komponera ett gäng mellisar med deras produkter. Det har varit ett riktigt spännande projekt nu under sommaren och här kommer det fjärde och sista receptet: açai bowl med blåbär och banan!

Min sambo är ju helt klart den vassare av oss två här hemma på att laga mat. Men till skillnad från mig är han ingen frukost- och mellismänniska, så där är min repertoar helt klart bredare. Min träning gör ju också att jag hela tiden är hungrig och alltså måste fixa mellanmål för att inte hungra ihjäl mig i väntan på nästa måltid, hehe.
Min första açai bowl gjorde jag faktiskt för bara drygt ett år sedan, så man kan säga att jag är rätt sen på den bollen. Men det blev kärlek direkt, så efter det har det blivit måååånga bowls här hemma. Och jag ser till att alltid ha ett gäng lådor med skivad banan i frysen om jag skulle bli akut sugen på en bowl.
Så, här kommer receptet på min goda açai bowl med Sagolikas blåbärssoppa (1 portion):
1 st fryst, skivad banan
1,5 dl frysta blåbär
1,5 dl Sagolika blåbärssoppa
2 msk açaipulver
Förslag på topping:
Skivad banan
Açaipulver
Müsli
Mixa banan, blåbär, blåbärssoppa och açaipulver, rör runt i mixern då och då så att det blir en jämn konsistens. Lägg upp i en skål, toppa med valfri topping och servera genast. Smaklig måltid!
Tidigare recept jag har gjort i samarbete med Sagolika:
Overnight oats med blåbär och banan
Nyponchia- och blåbärschiadryck
Smoothie med nypon, banan och apelsin
Fler här som bara älskar açai bowls – ja, smoothie bowls överhuvudtaget? Dela gärna med dig av tips på ingredienser, det är alltid kul att få lite nya tips!
(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Taggar

1 kommentar

  1. Camille

    Har du testat fryst Acai? Vad tyckte du isåfall jämfört med pulver :)? Om du inte testat så skicka din adress till min mail så kan jag skicka kuponger till Macacos frysta acai <3

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen