VILL DU GÖRA 2017 TILL DITT BÄSTA ÅR?

Petra MånströmBlogg, Karriär, Personlig utveckling, Sociala medier1 kommentar

karriär

Mål med din karriär, har du det? Vet du vart du är på väg? Hur vet man ens om man har en karriär? Förr om åren tänkte jag inte ens karriär, jag gjorde bara det jag tyckte var roligt.

Men ju äldre jag blev, desto mer insåg jag att det här med att ha en plan nog inte är så dumt ändå. Särskilt när jag började känna att jag var rätt så färdig med mitt dåvarande journalistjobb och ville söka nya utmaningar insåg jag att jag borde börja planera bättre.

Men att planera och sätta ord på så stora saker som karriär är ju för många lika läskigt som att konkretisera sin egen ekonomi. Det vill säga något som många helst låter bli, därför att man vet eller åtminstone anar hur det ser ut.

Att jobba med det jag gör nu, alltså som entreprenör inom digitala medier, är som att kliva ner i en ocean av möjligheter. Det gäller att skissa på en väg framåt, för annars är risken att man sneglar för mycket på vad andra gör och tappar fokus. Det viktiga är HÄR och NU och vad JAG vill.

Jag vet att jag vill sköta mina egna affärer, att jag är tryggast när jag får sitta vid rodret på min egen skuta. Vill gärna ha goda råd och tips, även extrahjälp ibland, men att få vara sin egen chef är oslagbart. Särskilt när man har provat på att ha chefer under en längre tid 😉

Som liten tjej hade jag tre tydliga karriärmål:

1. Jobba på tidning
2. Hugga en latte på ett sånt där coolt vis som bara människor med karriärflyt gör
3. Åka på coola jobbresor och se viktig ut

Idag konstaterade jag att jag har uppfyllt de där målen och det är dags att fundera ut nya. Eller, funderar gör jag hela tiden men nu måste jag våga bli väldigt konkret. Jag var i Malmö och hade möte med en av mina största kunder och det blev ett fantastiskt bra möte. Hade varit väldigt nervös innan och därför var det extra kul att gå därifrån med en bra känsla. Känslan av att det här har jag varit med och bidragit till. Jag har fixat detta, med skicklighet, envishet och mycket järnvilja.

Kan jag så kan du! Det hoppas jag att du vet. Nu är jag nyfiken på dina karriärmål? De närmaste och de mer avlägsna? Berätta gärna!

0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte