M

Välkommen till livet bortom Instagram!

av | nov 19, 2016 | Livet | 9 Kommentarer

Nyvaken och förkylningsyr surfade jag in på Instagram i morse. Möttes av flera inlägg om glöggmys med vänner, framför öppna spisar i klanderfria, superstylade hem.

Gnuggade morgongruset ur ögonen och plötsligt blev min egen verklighet tydlig. Det finns en anledning till att jag aldrig lägger ut någon bild här hemifrån på Instagram eller någon annanstans, för den delen. Varför? Jo, för att det ser ut som ett megakaos.
Vi flyttade in för ganska snart ett år sedan och nu är gudskelov nästan alla flyttkartonger tömda och nerflyttade till källaren. Men fortfarande känns allt smärtsamt halvfärdigt och framför allt råder det konstant brist på utrymme. De få garderoberna som finns är sprängfyllda och klädkammaren vågar jag knappt gå in i av rädsla för att få något i huvudet…
Sådana irritationsmoment blir allt mer tydliga och frustrerande när man är förkyld. Eller rättare sagt, alla här hemma är förkylda – inklusive lillen. Just nu är vi ofta sura, griniga och har kort stubin. Inte blir det bättre av att samtliga familjemedlemmar är skorpioner. Alltså: alla vill vara den som är sjukast, febrigast och mest synd om… Hmm…
fika
löparskor
Jag fattar såklart att Instagram visar en regisserad verklighet. Ett urval av det som verkligen sker, en samling ögonblicksbilder av något man i själva verket inte vet ett smack om. Men ändå. Ska sanningen fram så skulle jag inte ens kunna få fram en Instagramvänlig ögonblicksbild ur vårt hem som ser så där perfekt ut. Vart jag än riktar kameran råder kaos och röra. Leksaker, gosedjur, använda och oanvända våtservetter, barnmat, dammråttor, brödsmulor. Och ovanpå detta en FET träningsabstinens…
Lösningen på frustrationen blev som så många gånger förut att lämna lägenheten och gå ut. Ströva runt, testa nya löparskorna utan att springa, kolla på den bleka vintersolen för att så småningom landa på kvartersfiket för en latte med bulle. Och vips, för en stund kändes livet lite lättare.
Snälla, kan ingen bara komma hit och svinga sitt trollspö över vår lilla lägenhet? I-landsproblem så det sjunger om det, men ändå… Någon som möjligen känner igen sig? Ha en fin kväll!
Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström

Taggar

9 Kommentarer

 1. Linda Assarsson

  Haha, jag är skorpion och känner igen mig i beskrivningen du gav om sjuka skorpioner ??

  Svara
 2. Kjell nilsson

  Är dalmas o oxe nästan värre än skorpion lyssnat på pood Everlöf,Månström fick sådan inspiration att jag tog en paus?Eftersom jag slog skallen i asfalten vid gårdagens löpning kanske ska man fokusera på det man kan förändra ? Väder,sjuka barn galna löpare(jag själv) är svårt att ändra på.Ska idag baka lussebullar de brukar ligga i frysen till midsommar ?

  Svara
 3. Cicci

  Köp hjälp Petra! Det finns experter på att fixa förvaring, sortera och organisera – och ibland ska man bara inse att det är okej att köpa in hjälp ?

  Svara
  • Petra Månström

   Jo, jag vet! Vi skulle verkligen behöva proffshjälp med våra förvaringsproblem… Bra tips!

   Svara
 4. Annika

  Vi har bott i vår lgh i 13 år och det är inte klart än! Haha..
  Dottern har vi lovat att göra om hennes rum, inte gjort. Snart gått ett år till. Det är så mycket att rensa och dona med. Jag blir trött bara av tanken på att börja någonstans. På det är städning inte min favoritsyssla. Gaaah! 🙂

  Svara
 5. Anna

  Känner ofta igen mig i saker du skriver och just den där perioden med små barn och ett rörigt och omysigt hem väcker minnen! Någon tipsade om att skaffa proffshjälp för att få ordning på förvaringen, det tror jag är toppen. När man bor relativt litet finns det också skäl att vårda sin minimalistiska ådra. Jag följer ett inspirerande IG-konto, minimalisterna, som ger många tips på hur man ryms på liten yta med småbarn utan att bli tokig på alla pryttlar. Mitt eget konkreta tips: köp en riktigt snygg korg. Städa en stund enligt grävskopemetoden när sonen somnat, d v s ner med alla leksaker i den där korgen. Dimma belysningen, tänd några ljus. Aaaaah! Resten kan man fixa en annan dag… Tack för alla inspirerande inlägg på IG och här på bloggen!

  Svara
  • Petra Månström

   Kollade in det IG-kontot! Tack för tipset, superbra!! Vill gärna ha proffshjälp för att få ordning på förvaringen, gäller bara att få med sambon på detta…han vill helst fixa allt själv 😀

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen