M

Träningshelg med Röhnisch i Åre

av | okt 23, 2017 | Resor | 5 Kommentarer

Helgen som gick var jag uppe i Åre och var en av ledarna under sportmärket Röhnisch träningshelg. Här kommer en hel hög bilder och lite tankar från ett intensivt veckoslut.
I början av förra veckan varnade man för regn, blåst och kyla – men istället bjöds vi på strålande solsken, klarblå himmel och vacker nattfrost under träningshelgen med Röhnisch i Åre under helgen som gick. Jag var tillsammans med ett gäng andra grymma träningsprofiler inbjuden som löpcoach och föreläsare. Bland annat bjöds det på yoga, traillöpning, mountainbikecykling och utomhusbootcamp. Ett maxat schema, med andra ord!
Till min stora glädje ville dessutom min kära långpasskompis Mia ”MarathonMia” Thomsen (bilden ovan) hänga med och agera sidekick under löppassen – superkul förstås! Dessutom ville Jonas och Adrian följa med, så vi var ett glatt gäng som i fredags morse satt i bilen på väg norrut. Resan upp tog lite längre tid än vad vi hade tänkt oss eftersom stackars Adrian blev åksjuk och kräktes några gånger, men runt fem på eftermiddagen var vi äntligen framme och hann precis se solen gå ner över Åresjön. Magiskt!
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Holiday Club, hotellet där vi bodde, var nu fyllt av över hundra träningssugna tjejer som redan hade hunnit riva av helgens första pass. Det blev en skön kväll med god middag och jag konstaterar att Holiday Club verkligen har ryckt upp sig på flera sätt sedan jag senast bodde där. Nu har man till exempel bytt koncept på restaurangen, som numera heter ”Grow”, och buffén var fylld av diverse läckerheter med grönsaker i regnbågens alla färger. Otroligt fräscht och gott!
På lördagsmorgonen kickade vi igång med mysig hotellfrukost och sedan var det dags för Mia och mig att köra helgens första pass. Passet kallade vi ”Löpning Surprise” och det såg ut så här:
– Uppvärmning i lugnt tempo i ca 10 minuter
– Löpskolning
– 10 x 30 sekunder (30 sekunders aktiv ståvila)
– Setvila 90 sekunder
– 10 x 15 sekunder (15 sekunders aktiv ståvila)
– Setvila 2 minuter
– Tröskelintervall i ett tempo så att det knappt går att prata (ca 800 meter runt hotellet)
– Nedvarvning i lugnt tempo i ca 10 minuter
Överraskningen var alltså den avslutande tröskelintervallen. Tanken med den var att ”tvinga” deltagarna att göra något de inte trodde att de skulle klara av när de precis har kört tuffa, korta intervaller i ungefär tio minuter. Samtliga överträffade sig själva och bubblade av löparglädje efter avklarat pass! De korta intervallerna sprangs i rejäl överfart, alltså klart snabbare än den lugna distansfarten. Perfekt sätt att vässa sin spurtsnabbhet på!
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelg med Röhnisch i Åre
Träningshelgen fortsatte i samma goda stil med positiva och härliga deltagare med stor kämpaglöd. Mia och jag körde sammanlagt tre ”Löpning Surprise” med närmare 90 deltagare totalt. Otroligt roligt att så många var sugna på intervallträning! Dessutom körde vi en workshop/föreläsning inspirerad av Maratonpodden, den var också mycket välbesökt och uppskattad. Så roligt!
Vi lämnade Åre igår eftermiddag fyllda av endorfiner och med stora leenden på läpparna. Stort tack till Röhnisch, Holiday Club och framför allt alla fantastiska människor vi hade nöjet att få träffa däruppe. Ni är bäst! Behöver jag säga att jag älskar mitt jobb? 😉
Foto samtliga bilder ovan: Jonas Hansen

Taggar

5 Kommentarer

 1. pilla

  Härlig helg låter det som minus bildresan. Hoppas det kommer något liknande i vår, då ska jag ta med morsan 🙂

  Svara
 2. Gunilla

  Tusen tack för en trevlig helg. Mycket intressant att lyssna på dig och Mia på lördagkvällen och sen var jag med på er löppass på söndagen.
  Jag är jättenöjd med helgen ???‍♀️??

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra att du är nöjd med helgen! Så roligt att du kom på vår föreläsning och var med på vårt pass 🙂 Kram!

   Svara
 3. Emma

  Tack själv Petra för ett inspirerande träningspass och din energi!
  Helgen var sååå härlig 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen