M

Testa mitt svettiga löpbandspass!

av | jan 11, 2017 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 9 Kommentarer

Tänk att jag faktiskt börjar gilla att springa på löpband! Är inte jätteförtjust i snöblask och blåst, så det var toppen att få krypa in på gymmet och riva av ett härligt intervallpass tidigare idag.
Så här såg det ut:
– Uppjogg 15 minuter i lugnt tempo, något snabbare de sista tre minuterna 
– 10 x 2 minuter i tänkt tävlingsfart på 10 km (vet du inte vilken fart det är så är en riktlinje att det ska gå kontrollerat fort)
– En minuts ståvila, joggvila fungerar också om du hellre vill det
– Nerjogg 10 minuter i lugnt tempo, rask gång de avslutande två minuterna
– Stretch och gärna lite blandade övningar för mage och rygg samt ben/fötter (situps, rygglyft, tåhävningar etc – krångla inte till det i onödan 😉

Summering: ett riktigt bra pass på löpband som jag blir lycklig av! Man får springa riktigt fort men det är mentalt ”uthärdligt” då det bara är i två minuter. Ett perfekt pass tidigt på säsongen för den som vill få upp lite fart utan att bränna det allra sista krutet. Känslan efteråt ska vara att du hade kunnat köra ett likadant pass två dagar senare. Tips: när det blir jobbigt, tänk på tekniken, hållningen, blicken framåt, ha gärna bra musik i öronen – och vips är intervallen avklarad!
PS: Här har jag bloggat om fler av mina favoritpass på bandet! DS.
Har en bra känsla nu och piggnade till i skallen så att eftermiddagens jobb gick riktigt bra. Testa gärna detta pass och låt mig veta vad du tycker! Lycka till!

Taggar

9 Kommentarer

 1. Happy

  Åh tack!
  Detta ska verkligen testas… jag undrar.
  1 minuts vila – är det mellan varje 2min intervall?
  Och hur hittar man ett bra tempo? Jag vill ligga på 5:15-5:20min/km men lyckas alltid bli för stressad när jag står vi löpbandet och kan inte komma på vad det blir i km/h – som är den enda inställningen på hastighet på mitt löpband. Finns det någon hemlighet kring hur man räknar om?

  Svara
  • Malin

   Om du vill springa i 5.20-tempo: Ta 60min/5.20 min= 11.5 (avrundat), dvs du springer 11,5 km/h om du springer i 5.20-tempo. 60/önskad minuttid= antal km/h! Lycka till!

   Svara
 2. Annika

  Detta ska jag testa! Har lite svårt med bandet bara då min ståvila ofta genererar i att bandet stängs av utan aktivitet. (Sats, nån som vet hur man korrigerar det?!) Så jag har kört 30 sekunder supersnabbt och 30 sek vila.
  Happy, jag tror att 5:15-5:20 är nånstans kring 11,3-11,5 på bandet.

  Svara
  • Happy

   Tack för hjälpen – då ska här testas!

   Svara
 3. Anna

  Måste bara fråga vad det är för märke på de snygga skorna du har på bilden? Var är de inköpta?

  Svara
 4. Happy

  Fantastiskt roligt pass!! TACK för tipset, körde det igår (lite komprimerad uppvärmning och nedjogg) men tiden flög förbi.

  Svara
  • Petra Månström

   Kul! Visst är det härligt när tiden flyger förbi på bandet 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen