löparbana

Det roliga är att det fanns en tid då jag var säker på att man inte bara kunde springa på en löparbana hur som helst. Att de liksom var avsedda för ”eliten” och att man som vanlig, dödlig motionär bara skulle bli bortkörd.

Club La Santa

Nu inser jag att det inte stämmer. Och jag har också insett att det är hur roligt som helst att springa intervaller på löparbana. Åtminstone för mig är det så att jag får den där känslan av att vara lite snabbare än jag egentligen är när jag är på banan.

Idag var det dags att ge sig på lite intervaller efter nästan två månaders uppehåll, på grund av förkylning och allmänt uppskjutarbeteende. Nej, jag är egentligen inget fan av att springa fort, men gillar när jag kan springa fort (för att vara jag). Och vägen dit består till stor del av intervaller, även om styrketräning specifikt för löpning kan göra en hel del för snabbheten också.

löparbana

löparbana

400-metersbana inne på området

Här på Club La Santa där vi är just nu finns en stor, fin 400-metersbana inne på området. Det är bara ynka 100 meter dit från vårt hotellrum och det verkar inte vara någon större trängsel heller, åtminstone inte när jag har gått förbi där. Inledde passet med några varvs uppjogg i lugn fart samt löpskolning och stegringslopp, därefter själva intervallerna som såg ut så här:

4 x 800 meter med 90 sekunders vila mellan varje intervall. Få intervaller och relativt lång vila gör att man (om man vill) kan dra på lite fartmässigt

Ja, vad kan man säga. Det blev en svettfest och jag blev rejält trött. Inser att man blir bra på det man tränar, så lika bra att smyga in lite snabbare pass här och där för att inte tappa tempot helt. För, som sagt, man blir snabbare av att då och då springa snabbt.

Vad tycker du om intervaller på bana? Har du tips på något bra pass du gillar att köra på bana?

(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen)

Share: