M

Idag åt jag världens godaste tapas!

av | dec 4, 2016 | Blogginlägg, Resor | 1 kommentar

Det finns tapas och så finns det tapas. Jag måste bara tipsa om det fantastiska stället som vi åt långlunch på idag!
Inser att mina fördomar om Kanarieöarna baserar sig på upplevelser från mina besök här med familjen under tidigt 90-tal. Det har hänt mycket sedan dess, framför allt på mat- och dryckesfronten. Ett stenkast från där vi bor, precis intill polisstationen i den lilla byn Tinajo, finns ett mikrobryggeri som producerar ölet Malpeis.
Och i en annan närliggande by, La Santa, finns tapashaket Alma Tapas, där jag tidigare idag åt fantastiskt god tapas. Eller vad sägs om tonfisktartar, ceviche på bläckfisk och vitlöksmarinerade räkor? Rökt, lokal ost och cheesecake, också den på lokal ost? Till detta såklart ett glas Malpeis, närmare bestämt den ljusa alen Jable. Utsökt!
tapas

Charmigt månlandskap

Lanzarote är ingen ö som man blir kär i vid första ögonkastet, det finns en karghet och ödslighet som tar ett tag att vänja sig vid. Men ganska snart märker man att det finns en charm med månlandskapet, en enkelhet och renhet som känns uppfriskande. Och förutom naturen så har vi stränderna, maten och drycken. En dröm för en löpare med konstant hunger. Som sagt, kommer du hit – missa inte detta hak för vad du gör!
Har du fler tips på bra ställen på Lanzarote? Tipsa gärna! Kramar från Kanarieöarna!
(Foto bilderna ovan: Jonas Hansen och Petra Månström, från Alma Tapas i Tinajo, Lanzarote)

Taggar

1 kommentar

  1. Hanna

    Åh, det låter verkligen gott!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen