spinning

Foto: Wikimedia Commons.

Befann mig i spinningsalen på gymmet och såg fram emot ett svettigt och roligt pass med favoritinstruktören. Sakta men säkert fylldes salen på och en kille i 30-årsåldern tog cykeln närmast framför mig i besittning.

Ganska snart insåg jag att jag hade dragit nitlotten vad gäller val av cykel, för kring den här killen spred det sig en ytterst obehaglig odör som bestod av gammal svett och urin. Skämtar inte när jag säger att jag faktiskt led passet igenom av att inte kunna andas ordentligt genom näsan, för då skulle jag ju dra in den där lukten.

LÄS OCKSÅ: 10 irritationsmoment på gymmet

Det är inte första gången det här händer, så det går inte att skylla på känslig gravidnäsa. Tvärtom har jag stött på folk med illaluktande träningskläder minst en gång i veckan. Tänker att när man ägnar sig åt gruppträning på en så pass liten yta som i en spinningsal så borde det vara extra viktigt att tänka på att tvätta kläderna mellan varje pass. Skölja upp i handfatet med lite tvättmedel funkar också om man inte har någon tvättid bokad eller råkar äga en egen tvättmaskin. Det är med andra ord mycket enkelt att måna om sina medtränande genom att dyka upp i fräscha kläder.

LÄS OCKSÅ: Hjälp, jag är en omklädningsrumssnigel!

Är man löpare och springer utomhus är det ju inte lika viktigt, för då sker det ju automatiskt en vädring av plaggen. Men när ni tränar inomhus: snälla, ha lite självinsikt när ni väljer plagg för dagen. Och tänk på era medtränande, vi vill också få en härlig träningsupplevelse utan att behöva hålla andan under hela passet. Sedan är det så att ”ny” svett faktiskt är luktfri, det är när nedbrytningsprocessen startar som odören frigörs…

Share: