M

Snälla, behöver råd om varm bebis!

av | feb 26, 2016 | Resor | 15 Kommentarer

varm_bebis

På bilden ovan ser Adrian lite kinkig ut, men han var faktiskt glad större delen av den sena lunchen idag som intogs under ett parasoll. Och det trots att jag var övertygad om att han i hemlighet led av värmen och fukten (som jag gjorde…)

Vi hade tagit på honom UV-dräkten och smörjt in övriga kroppsdelar med solskyddsfaktor 50. Kepsen bytte vi för en stund ut mot en fuktig handduk eftersom vi tyckte synd om bebben som blev allt svettigare och svettigare.

Mitt mammahjärta blödde och jag ville att vi skulle in i luftkonditionerade rummet igen. Men hur är det, egentligen? Ni som har erfarenheter av resor med små bebisar till varma ställen med hög luftfuktighet, är det något särskilt som har funkat bra för er? Vi har med oss vätskeersättning för små bebisar, kan vara värt att nämna. Och så kylde vi hans hand- och fotleder lite under lunchen också. Kanske blev lite väl mycket duttande, men hey – vi är ju lite smånojiga förstagångspäron 🙂

Snälla, tipsa! I’m all ears! Och massvis med kramar från Seychellerna!

Taggar

15 Kommentarer

 1. Cicci

  Härligt med värmen, ni kommer att vänja er. Mycket skugga och bad. Ge vätskeersättning innan ni märker att det behövs.

  Svara
 2. Emma

  Hej. In i skuggan, amma/ersättning betydligt oftare än hemma i Sverige. Om du ammar se till att du oxå ökar på din vätska.
  Vi var på dykbåt i Thailand med 4månaders. Det var så varmt att jag till slut doppade bebisen i den stora böljan med sötvatten.

  Lycka till med resan och loppet!!

  Svara
 3. Marie

  Kan ni inte bada honom lite? Ta av uv-dräkten i skuggan och ta på en tunn t-shirt istället.

  Svara
 4. Hanna

  Instämmer, uv-dräkten (iaf har det varit så på våra barn) är så varm. Om han inte rör sig ”okontrollerat” kanske det räcker med lösa tunna kläder eller inga alls, i skuggan.

  Svara
 5. Johanna

  Ta av uv-dräkten! Låt honom ha en av era t-shirts (bomull som andas och svalkar) om han ändå är insmord (och i skugga). Inför kommande solsemestrar rekommenderas solskydd i mousseform (har glömt vad det heter), lägger sig inte som en fet hinna som gör det obehagligt att svettas, utan går in i huden på ett helt annat sätt.

  Svara
 6. Zandra

  Uv-kläder blir jättevarma när de är torra. Så av med den och ta på något i bomull.

  Svara
 7. Jannica

  Det viktigaste är att han får i sig tillräckligt med vätska. Inte alltid det lättaste när barnet ibland vägrar dricka. Skugga är bra och AC i lagom dos (finns risk för förkylning istället beroende på hur luftkonditioneringen är)

  Svara
 8. Ulrika

  Ta av uv dräkten. Låt bebis ligga i blöjan eller utan i skuggan, uv dräkt behövs bara när ni badar honom i solen. Sätt på en tunn t-shirt om ni ex ska på restaurang.
  Ni fixar detta. Ni känner er bebis bäst.
  /Ulrika

  Svara
 9. Therese

  Tror uv-dräkten är varm och klibbig. Av med den i skuggan, bara blöja är ju då skönt för små bebisar. Uv-dräkt är ju bra när han ska bada men behövs väl inte annars? Tunna bommullskläder som vinden kan lufta lite låter skönare tycker jag.
  Ge honom mycket att dricka och ha koll på blöjorna så ni behöver byta som hemma.

  Ha en skön semester.

  Svara
 10. åsa

  Säger som föregående talare…uv-dräkt bara vid bad, annars tunna bomullskläder! Bada mycket!

  Svara
 11. Malin

  Länkar till en bra sida. Den ger inte direkt svar på din fråga men överlag brukar jag rekommendera barnakutens sida, finns många kloka råd där (som är lite mer vetenskapliga än diverse andra sidor). http://www.barnakuten.nu/tips-och-trix/antligen-barn-och-sol/

  Ja en skön semester!

  Svara
 12. Tess

  Vi var på Mallis med vår 4-månaders och sen bodde vi i Thailand från det att han var 6-10 mån. Det var varmt… Vi lät honom vara naken så ofta det var möjligt, hade honom alltid i skuggan (bara uv-dräkt vis bad) och gav vatten i flaska ofta. Du som inte ammar kan halvera dosen ersättning och istället ge dubbelt så ofta.

  Vi upplevde det jobbigare än lillen tror jag. Han fick alltid sova naken i vagnen ( i skuggan på dagen) eller naken på en handduk i resesängen. På stranden fanns alltid gott om skugga och där fick han krypa omkring i sanden naken och leka med vattenhinkar. Bada ofta! Ha alltid solhatt eller keps.

  Lycka till!

  Svara
 13. Annie

  Ingen uv dräkt i skuggan, där räcker faktor 50. Ta med en mindre handduk som ni blöter och kan lägga över huvudet som mössa.

  Svara
 14. Musik

  luftig ljus t-shirt, solhatt och vätska. 🙂 bada med t-shirt som direkt efter byts till torr 🙂 i mitt andra hemland ger man också kokosnötsvatten till bebisar, gott sött och väldigt återfuktande-OBS på mängden, man blir lätt lite lös i magen av det! Lycka till!

  Svara
 15. Maria

  Som alla andra sagt, naken bebis i skuggan, fukta med vatten med jämna mellanrum! Har varit på ett varmt Mauritius med en tre-månaders och i Italiensk sommar med flera barn och det har funkat fint. Håller man barnet i skugga är det ingen risk att de bränner sig.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen