M

Byta bajsblöja på 10 000 meters höjd!

av | feb 26, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

Resa till andra sidan jordklotet med liten bebis är för många en bit kaka. Men inte för mig. Jag hade ägnat många timmar åt att noja över hur det skulle gå.
Skulle jag få med mig allt jag behövde i packningen? Skulle packningen komma fram? Och, framför allt, skulle Adrian greja långflygningen utan att balla ur?
En kort bit in på resan insåg jag att jag nog är den som övriga borde oroa sig för mest. Adrian var hur cool som helst, från inledande taxiresan till Arlanda och ända fram till flygplatsen på Seychellerna. Han sov jättebra och var mestadels glad och nyfiken. Kom på mig själv med att bli lite gråtmild just för att jag var så tagen över hur han hanterade alltsammans.
seychelles2
Det är ju svårt att tänka sig vad som händer i skallen på en liten snart fyramånaders med så mycket intryck på en gång. Även när det jag fruktade mest, bajsblöjan, var ett faktum höll han sig cool. Han jollrade och skrattade där han låg på den lilla britsen på flygplanstoaletten. Sprattlade med benen och glittrade med ögonen. Min lilla gullunge!
seychelles1
seychelles3
I gryningen i morse landade vi på Seychellerna, en helt magisk plats. Efter bara några timmar här kan jag konstatera att det liknar inget jag tidigare har sett. Det är lummigt, frodigt, underbart vackert och BACKIGT! Eller snarare bergigt. Det ihop med den skyhöga luftfuktigheten och värmen gör mig vettskrämd inför söndagens halvmara. Jag räknar kallt (!) med att så slita sanslöst hårt i detta för mig högst ovana klimat…

Taggar

8 Kommentarer

 1. Linda

  Hmm. Väldigt eco friendly att åka över halva jorden för att springa ett lopp.

  Svara
  • Petra Månström

   Inte mycket jag kan göra åt namnet på tävlingen… Men det är klart, man borde ju kunna nöja sig med Stockholm Marathon 🙂

   Svara
 2. Annika

  Det kommer att gå som en dans tror jag! Bara att se solen och palmer kan ju sätta fart på vem som helst.
  Det spritter i mina ben bara av se bilden och då är jag ändå den som ojar mig hur länge som helst innan jag väl tar mig ut.
  Imorgon har jag 16-18 km framför mig och jag är inte laddad alls, men jag måste ju sätta fart nu!! Mot 4 juni. Kom igen!

  Svara
 3. Gabriel

  Att resa långt med en 4-månaders är inga problem. En två-treåring däremot….

  Svara
 4. Kjell.Nilsson

  Härligt att ni är framme Joggade i Sri Lanka 2015 likvärdigt klimat dock max 50 min pass.
  Du har nog kört mer fysträning än de flesta som startar.Samt att du vet att man
  kan gå bitvis om det är jättebrant man tappar nästan ingen tid.Smart liten tiger
  som hänger på bärselen
  Stockholm kl.13.15…

  Svara
 5. Angelica

  Svar till Linda
  Hon kanske inte tänker Eco…
  Utan tänker semester med sin familj som många andra familjer och samtidigt passa på att springa ett lopp??

  Svara
  • Petra Månström

   Exakt så! Bra sätt att slå två flugor i en smäll, spara in på en resa och alltså på ett sätt vara lite klimatsmart 😀

   Svara
 6. Petra Månström

  Vi har vaccinerat honom en gång på BVC och ringde sedan 1177 för att kolla upp vad som gäller för Seychellerna. Men svaret blev att inga ytterligare vacciner behövs.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen