M

Johan pressade sig tills kroppen stängde ner

av | okt 31, 2020 | Blogginlägg, Podd, Senaste nytt, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

I mars 2015 sprang Johan Larsson Berlin Halvmarathon en minut sämre än han hade hoppats på. För perfektionisten Johan som alltid vill prestera på toppnivå var det en enorm besvikelse. Så han bestämde sig för att gå ner i vikt för att bli snabbare. Han åt bara halva portioner, skippade sylten på gröten, inget fett och inget socker. Kilona rasade och han märkte snabbt resultat i löpningen. Under en kort period, tills kroppen var fullständigt slutkörd. Den stängde ner, orkade inte länge parera för Johans kompromisslösa viljestyrka. Han var utbränd och gravt övertränad.

Senaste avsnittet av Maratonpodden med en av Sveriges främsta och mest dedikerade maratonlöpare genom tiderna blev ett väldigt varmt och spännande samtal om allt från perfektionism och sinnessjukt hård träning till tankar om livsval, Tinderdejting och tveksamheten inför att bli förälder. En av de absolut bästa intervjuerna i Maratonpoddens historia, om jag får säga det själv. Och budskapet är viktigt, för alla löpare oavsett nivå. Lyssna själv och se vad du tycker, direkt i spelaren nedan eller i poddapparna! Önskar dig en alldeles underbar helg!

Foto bilden ovan: Hanna Skoog

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen