GÄSTADE NYHETSMORGON OCH SNACKAR LÖPSTYRKA OCH BARFOTALÖPNING

Petra MånströmLöpning, Löpteknik, Nyhetsmorgon, Träningsmotivation, TräningstipsKommentera

Nyhetsmorgon

Det finns många så kallade ”sanningar” som florerar i löparvärlden. Dit hör till exempel att det här med att träna löpstyrka och rörlighet är onödigt för nybörjare och motionärer, de bör istället lägga all tid på att samla kilometer.

”Jag springer fortare än de flesta, trots att jag knappt tränar styrka och löpskolning. Hemligheten är att träna på det du vill utvecklas i.”

”Nybörjare behöver inte träna löpstyrka, de ska bara ut och samla kilometer.”

Absolut. Det finns ett talesätt som går ut på att man blir bra på det man tränar. absolut. Men det är också så att ett fåtal människor (oftast de som blir elitlöpare) har naturligt god rörlighet och lyckas aktivera rätt muskler utan att träna specifikt på det. Men de flesta av oss har inte den lyxen och kommer förr eller senare att drabbas av skador om vi inte hjälper kroppen lite (har förresten hört att en del elitlöpare också blir skadade ibland ;)…

Mitt tips är att avsätta åtminstone två tiominuterspass i veckan åt att träna rörlighet, spänst och löpstyrka. Vill du höra mer får du gärna spana in inslaget från Nyhetsmorgon tidigare i morse, då vi pratade om just detta. För mer inspiration vill jag också tipsa om min intervju med ”Fot-Anders” för Maratonpodden. Den hittar du här.

Programledaren Jenny Alversjö och jag.
+2

Kommentera

Din epostadress publiceras inte