M

Tusen knivar i ryggen

av | jul 7, 2021 | Livet, Träning & hälsa | 1 kommentar

Varning för gnäll! ❤️ Några gånger i månaden önskar jag att jag hade haft en manskropp istället.

Varför? Jo, för att jag är sjukt less på allt som denna MENS ställer till med. När jag kämpade med myom för några år sedan hade jag evighetsmensen som aldrig ville ta slut. Störtfloder som bokstavligen dränerade kroppen på ork. Tusen knivar i ryggen i samband med ägglossning, som ibland tvingade mig att knapra starka värktabletter. Nu är myomet äntligen borta och störtblödningarna lugnade ner sig. Kvar blev de tusen knivarna i ryggen i samband med ägglossning. Smärtor som gör att jag efter en liten stund får så ont i ryggen att jag inte kan sitta. Värktabletter är ibland enda lösningen, när varken vetekudde, träning eller massage lyckas få bort smärtan.

För ett tag sedan frågade jag min läkare om råd. Jag ville slippa ha mens mitt i badsemestern, och jag ville gärna få bort smärtan i samband med ägglossning. Spiraler har jag traumatiska upplevelser av tidigare i livet, så nu fick jag ett p-piller utskrivet. Började ta tabletterna och – surprise: jag började blöda igen. VARJE DAG. Tack för den liksom. Ringde läkaren som sa att det är normalt att blöda varje dag NÅGRA MÅNADER efter att man börjat med p-piller. NÅGRA MÅNADER..?!! 😩

Jag fattar att jag inte är unik. Jag fattar att många därute också kämpar med liknande. Jag skriver det här för att dela min verklighet, visa att ni inte är ensamma. Kanske kan vi hjälpa varandra med tips som verkligen funkar..?

Och yes, just idag önskar jag att jag hade en manskropp. Slippa kampen mot denna mens som när den upphör ersätts av något annat ”kul” som kallas klimakteriet. Har jag hört 🤪

Slut på meddelandet.

Taggar

1 kommentar

  1. Sandra

    Jag kan bara säga att jag förstår och jag vet precis hur det är. Till den grad att mina menssmärtor var så extrema just under ägglossning att jag valde att sterilisera mig efter jag fått mitt första (och sista) barn. Nu har jag 1 veckas normal mens med noll smärtor. Möjligtvis lite ont i ryggen men milda värktabletter hjälper när inte träning och värme gör det. Läkare och barnmorskor har sagt att p-piller ska hjälpa men på grund av att jag är extremt hormonkänslig och blir otroligt deprimerad, ledsen och tappade livslusten totalt på grund av dom så var detta enda alternativet för mig. Att vara kvinna är inte alltid lätt. Men fan vad vi är uthålliga och bra!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen