M

DET HÄR ÄR MIN VÄG TILLBAKA

av | okt 2, 2017 | Blogg, Karriär, Livet, Personlig utveckling | 12 Kommentarer

Först: har fått så många underbara mejl och meddelanden med anledning av mitt förra inlägg här på bloggen att jag är helt överväldigad. Så otroligt mycket klokhet och kärlek det finns i människor ändå. Det inger hopp.
För i fredags var det verkligen mörkt. Utlösande faktorn var nog att jag dagen innan hade lyssnat på en podd där en ”kändisinfluencer” berättade hur mycket hon kunde fakturera för ett sponsrat inlägg i sociala medier. Konstaterade att enträget jobb och slit tydligen inte lönar sig, inte heller strävan efter hög kvalitet vad gäller text och bild. Det gjorde mig sorgsen och påmind om spelreglerna i den värld vi lever i.
Helgen har jag ägnat åt 100 procent träningsvila och reflektion över vad jag ska göra framöver. Älskar ju sociala medier, åtminstone interaktionen med dig som läser och kommenterar. Men sedan har vi ju det där bruset som mest irriterar, oftast konton som jag inbillar mig att jag borde följa bara för att vara uppdaterad med vad som händer i min ”bransch”. Och så har vi event som jag nästan känner mig tvingad att vara med på, bara för att inte missa något ”viktigt”.
Kom fram till att jag måste ju faktiskt ingenting. En klok människa på Instagram tipsade om senaste Värvet-avsnittet med Mia Skäringer Lázár, hon trodde att jag skulle känna igen mig i mycket. Och det gjorde jag! Verkligen! Jag behöver inte känna mig misslyckad bara för att jag inte är tjenis med allt och alla i influencervärlden, det är helt okej att välja att stå lite vid sidan av och inte kasta sig in i allt. Jag måste på riktigt med hjärtat gilla något för att kunna säga att jag gillar något och därför väljer jag mina event med omsorg. Kanske känner någon igen sig i det här också..?
Framöver då..? Jag vill jobba mer med mekanismerna bakom den här influencercirkusen snarare än att stå mitt där på golvet, i flödet. Har lärt mig massor under de år jag har jobbat digitalt med sociala medier och ”influencer marketing”, ofta sådant som man aldrig har en susning om ifall man inte själv har varit influencer. Utsågs dessutom till en av Näringslivets Superkommunikatörer 2017 av tidningen Resumé, det innebär väl kanske att jag gör någonting rätt i alla fall 😉 Ja – kommunikation med hjärta, på mitt sätt, det vill jag prata mer om.
Kommer dock aldrig att släppa det här: blogg, podd och Instagram. Men kanske värna lite mer om hur jag mår när jag befinner mig där. Typ så går tankarna just nu. Har du några kloka tankar du vill dela om det här, gör gärna det! Kram!
Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Taggar

12 Kommentarer

 1. Lovisa Rampre

  Fina du. Dina texter och din genuina personlighet som lyser igenom alla inlägg, bilder och avsnitt i poddarna är just anledningen till varför jag följer dig! Och tror knappast jag är ensam. Du inspirera på ett omtänksamt sätt och känns som om du verkligen bryr dig om att folk ska må bra och trivas med sig själva. Tack för att du är du! Du behövs❤️

  Svara
 2. Malin

  Det är säkert ett big no-no att skriva fjantiga citat i kommentarsfältet, men det här är bara så skönt: ”She was already learning that if you ignore the rules people will, half the time, quietly rewrite them so that they don’t apply to you.” – Terry Pratchett, Equal Rites

  Svara
 3. Petra

  Hej Petra! Jag har sedan länge känt extra för dig och menar att du faktiskt är en del i min utveckling både som löpare och människa. Du har en unik förmåga att nå ut till oss följare. Transparens i vår värld är en viktig ingrediens och ödmjukhet och acceptans för att vi är olika på alla sätt. Jag har dig att tacka för mycket, och tar gärna en lugn jogg med dig någon gång nu när jag kan andas samtidigt som jag springer ? STOR kram till dig!

  Svara
  • Petra Månström

   Fina människa! Tack för dina rader, de betyder så mycket! Kramar i massor

   Svara
 4. Karin

  Din styrka är att Du är så personlig. Jag har sprungit lopp samtidigt som dig har jag nästan blivit förvånad att du inte känner igen mig, eftersom det typ känns som att vi känner varann. Du svarar eller ”likar” kommentater i dina flöden till de allra flesta och du är väldigt personlig i allt du gör. Du är som en av oss vanliga dödliga, vilket ger mig inspiration till min träning i vardagen. Dina intervjuer i poddarna med superstjärnor är så bra, för du för konversationen så att även deras liv och träning kan inspirera oss vanliga motionärer. Det är därför jag följt dig de senaste 5 åren och jag tycker du blir bättre och bättre!!

  Svara
  • Petra Månström

   Det är ömsesidigt! Det känns som att du och andra som kommenterar och engagerar er är folk jag känner ”irl”! Och det är en härlig känsla. Älskar substansen i din kommentar, det är inte ”Åh, vad snygg du är!” eller ”Wow, vilka magrutor” – utan vettiga rader med innehåll som berikar. Älskar det! Kram

   Svara
 5. Jossan

  Fina och kloka Petra!
  Du är en fantastisk kvinna på så många sätt. Klok som en bok och vis som en uggla.
  Jag är så glad och tacksam att du finns här och visar och vågar säga sanningen!
  Du är en förebild i sociala medier!
  Va rädd om dig för du är viktig för så många!
  Kramar Jossan

  Svara
 6. Jossan

  Och jag längtar tills vi ses i Åre! Då ska du få en stor KRAM!

  Svara
 7. A-mamman

  Skulle vara kul att se en ”ansträngd” bild på dig, mitt i en styrkeövning, under hård löpning, eller kanske med ett svettigt och snett leende efter intervaller. Du är ju jättesnygg och behöver INTE ändra något för att jag ska vilja fortsätta följa dig, men jag springer inte så ofta med värsta spänsten och ett leende på läpparna (läs: aldrig) så när det gäller igenkänning kan det vara kul att se lite mer ”efter träning”. Jag menar inte att du ska börja publicera bilder som du själv inte är bekväm med eller att man måste se ”ful” ut för att man tränar. Hoppas du förstår!
  Keep up the good influencer work.

  Svara
 8. Hanna

  Du är så personlig i allt du gör. Så äkta och varm och det är därför som jag fortsatt följa dig. Fortsätt som du gör. Kram

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen