M

Vet du vad du vill bli när du blir stor?

av | nov 22, 2016 | Blogg, Karriär | 4 Kommentarer

Jag har alltid grubblat mycket över vad jag vill göra när jag blir ”stor”, aldrig haft någon riktig karriärplan. Och nu när jag liksom borde veta (tycker man!) så är jag osäkrare än någonsin. 

Löpningen kom in med dunder och brak i mitt liv i slutet av 2009. Hade någon sagt till mig vilken inverkan denna folksport skulle komma att ha på mig hade jag bara garvat. Seriöst, liksom? Jag skulle bara beta av den där maran och sedan krypa tillbaka in i gymmet där jag trivdes som bäst.
Idag, i november 2016, har jag kastat loss och arbetar som egenföretagare med inriktning mot just träning, framför allt löpning. Det är så osannolikt att jag knappt tror det själv, men så är det. Folk hör av sig och vill bli löpcoachade, jag har utbildat mig till löpcoach och driver en väldigt löparnördig podd tillsammans med Malin Ewerlöf, en av Sveriges främsta fixstjärnor inom löpning.
Mitt i glädjen över allt det nya och roliga kan jag i stunder längta tillbaka till mitt gamla journalistliv. Inte på det sättet att jag saknar att stå på en bullrig tidningsredaktion, inte på det sättet, men mer att jag saknar att få intervjua, skriva och dokumentera. Inte vara experten på något, utan vara den som intervjuar experterna, stjärnorna och alla andra och får dem att ge bra svar.
När jag nyligen kom till insikt om detta blev det också lättare att staka ut min fortsatta väg framåt. Ni som vill bli löpcoachade behöver inte oroa er, jag tycker fortfarande att det är superkul. Springa kommer jag att göra så länge jag kan, men jag kommer att fasa in mer journalistik i mitt liv igen. Så ser min karriärplan ut just nu och det ser jag verkligen fram emot!
Läs också gärna mitt inlägg om att göra 2017 till mitt bästa år. Det kan du också göra! Ett annat inlägg på temat är det om att försöka slå sig fram som 40-plussare och youtubare 😉
Hur ser din karriärplan ut? Vad längtar du efter att göra mer av? Vad önskar du göra mindre av? Jag är nyfiken!
(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Taggar

4 Kommentarer

 1. Trail & Inspiration

  Det där är så himla svårt.
  Jag har en sån där ouppnåelig (?) dröm om att bo långt uppe i norrland, jobba på distans (skriva?) och typ slakta mina egna djur, ha egna hönor, ha ett gäng hästar att rida på och odla egna grönsaker. Frågan är om jag någonsin kan/orkar förverkliga den…? 🙂

  Svara
 2. Clara Edvinsson

  Det här är så befriande – att man faktiskt kan byta spår i livet och ta de vägarna man vill ta. Sen kanske den vägen inte är rätt i evigheter men för stunden! Verkligen inspirerande och skönt. Dessutom är du modig som vågar!

  Svara
 3. Hanna

  Jag har ett väldigt tydligt mål och det är att jag vill jobba med pilates, hälsa och friskvård. Det är det som jag brinner för. Det finns liksom inget annat. Varje dag gör jag något som leder mig ett steg närmare det målet. Hade jag haft kapital och kunde leva på det så hade jag slutat mitt nuvarande jobb och enbart satsat på det som jag verkligen brinner för.

  Svara
  • Petra Månström

   Vilket häftigt och roligt mål! Skönt också att känna att du aktivt gör något för att nå dit! Heja dig!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen