karriärplan

Jag har alltid grubblat mycket över vad jag vill göra när jag blir ”stor”, aldrig haft någon riktig karriärplan. Och nu när jag liksom borde veta (tycker man!) så är jag osäkrare än någonsin. 

Löpningen kom in med dunder och brak i mitt liv i slutet av 2009. Hade någon sagt till mig vilken inverkan denna folksport skulle komma att ha på mig hade jag bara garvat. Seriöst, liksom? Jag skulle bara beta av den där maran och sedan krypa tillbaka in i gymmet där jag trivdes som bäst.

Idag, i november 2016, har jag kastat loss och arbetar som egenföretagare med inriktning mot just träning, framför allt löpning. Det är så osannolikt att jag knappt tror det själv, men så är det. Folk hör av sig och vill bli löpcoachade, jag har utbildat mig till löpcoach och driver en väldigt löparnördig podd tillsammans med Malin Ewerlöf, en av Sveriges främsta fixstjärnor inom löpning.

Mitt i glädjen över allt det nya och roliga kan jag i stunder längta tillbaka till mitt gamla journalistliv. Inte på det sättet att jag saknar att stå på en bullrig tidningsredaktion, inte på det sättet, men mer att jag saknar att få intervjua, skriva och dokumentera. Inte vara experten på något, utan vara den som intervjuar experterna, stjärnorna och alla andra och får dem att ge bra svar.

När jag nyligen kom till insikt om detta blev det också lättare att staka ut min fortsatta väg framåt. Ni som vill bli löpcoachade behöver inte oroa er, jag tycker fortfarande att det är superkul. Springa kommer jag att göra så länge jag kan, men jag kommer att fasa in mer journalistik i mitt liv igen. Så ser min karriärplan ut just nu och det ser jag verkligen fram emot!

Läs också gärna mitt inlägg om att göra 2017 till mitt bästa år. Det kan du också göra! Ett annat inlägg på temat är det om att försöka slå sig fram som 40-plussare och youtubare 😉

Hur ser din karriärplan ut? Vad längtar du efter att göra mer av? Vad önskar du göra mindre av? Jag är nyfiken!

(Foto bilden ovan: Jonas Hansen)

Share: