M

”Är inte du för gammal för att vara influencer?”

av | nov 6, 2022 | Blogginlägg, Karriär | 1 kommentar

”Influencer, de är väl i Bianca Ingrossos ålder. Är inte du för gammal för att jobba med det där, borde du inte gå vidare?”

Det här hör jag ibland, oftast i samtal med personer som äldre än jag. Som har jobbat på ett ”riktigt jobb” (som de ofta kallar det) och trots att jag märker hur de anstränger sig inte för allt i världen kan förstå hur man kan fylla sina dagar när man jobbar som jag gör. Ett tag ansträngde jag mig för att försöka förklara hur en arbetsdag kunde se ut för mig. Men då hade de redan slutat lyssna. Fick en känsla av att de inte hade lust att få sina fördomar punkterade.

Men alla de här frågorna har ändå fått mig att fundera. Borde jag göra något annat? Försöker jag klamra mig fast vid något som inte längre är för mig? Jag menar, alla de byråer som jobbar med influencer marketing har ju ofta unga anställda och kan jag verkligen begära att de ska ha koll på mig? De jobbar väl hellre med profiler de kan relatera till, någon som inte är typ jämnårig med deras föräldrar?

Men så kan jag också tänka att fasen, nog behövs väl även vi influencers med livserfarenhet? Vi som har upplevt lite mer av livet, på gott och ont, ser ju saker på ett annat sätt. Det kanske skapar en välbehövlig balans i influencervärlden? Undrar förresten hur många influencers i min ålder som skulle få för sig att skapa innehåll av en blodig man utanför sin dörr..? Okej, raljerar lite nu men jag tror att ni fattar. Hoppas och vill tro att det finns en plats även för sådana som mig, som har varit med lite.

Tänk så skönt att gå in på Instagram och mötas av fler profiler som man kan relatera till. Det hade varit oerhört befriande, så NEJ! Jag är inte för gammal. Jag kommer inte att sluta. Tvärtom, jag har bara börjat!

 

Taggar

1 kommentar

  1. Malin

    Jag är väldigt glad att inte alla influencers är i 25-30-årsåldern, eftersom jag själv är 41! Jag tänker att vi som var i 25-årsåldern när sociala medier blev ett fenomen, typ runt 2005, läser ju fortfarande bloggar, använder IG och Facebook och det vore ju konstigt om vi bara ville följa personer som idag är lika gamla som vi var då… Nä, jag hoppas det fortsätter finnas spännande konton att följa i alla möjliga åldrar så att det finns nåt för alla! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen