20 minuter av gränslös glädje

petramanstromLöpning, Träning3 Kommentarer

lopband

Jag hade nästan glömt bort känslan. Men efter några minuters uppvärmning i mycket, mycket lugnt tempo på löpbandet började jag komma ihåg igen. Sedan följde 20 minuter lugn jogg och glädje i varenda cell i kroppen.

När man kan börja smyga igång med löpningen igen efter en förlossning är något högst individuellt. Det finns generella rekommendationer, men de är ungefär lika användbara som ett generellt träningsprogram inför ett maraton. Det vill säga: de fungerar för några men långt ifrån alla. Samma sak med träningsrekommendationerna, de är ju som sagt generella och ska passa ”alla”.

Har fått en hel del frågor om hur jag ser på träning efter förlossningen. Då jag inte är någon expert aktar jag mig för att gå ut med några råd. Det jag däremot kan göra är att berätta hur det har fungerat för mig. Bäckenbottenövningar har jag ägnat mig åt under hela graviditeten och även direkt efter förlossningen. De två första veckorna hade jag en del mindre urinläckage när jag hostade eller nyste, men upplever att det har blivit mycket bättre nu. Kör på med knipövningarna och tränar även efter Katarina Woxneruds utmärkta Mammamageapp.

Är så glad över att känna igen min kropp allt mer. Har kört en del gruppträningspass på Friskis & Svettis (cirkelfys, skivstång samt jympa utan hopp) när jag har hunnit och det har varit fantastiskt. Idag är det på dagen en månad sedan lille Adrian föddes och det firade jag som sagt genom att med darrande ben kliva upp på gymmets löpband. Det var en magisk upplevelse! Så glad över att alla knip- och styrkeövningar verkar ha gett resultat, för idag kändes det toppen.

Tänk vad lite löpning kan göra för humöret! Är det något tips jag vill dela med mig av till andra blivande eller nyblivna mammor så är det just att hålla igång med bäckenbottenövningar och styrketräning, i den mån det går. Ni kommer att ha igen det tusenfalt efter förlossningen. 

0

3 Kommentarer är aktiverade “20 minuter av gränslös glädje”

 1. Då fick du löparglädje ! Idag frågade jag en
  Dam med löparvagn om det gick bra
  I vagnen låg en hund ! typ hundkorg på
  Trehjulig vagn hon sjöng även
  I takt med musik från hörlurarna !
  Sprang hem full av löparglädje damen
  Tyckte jag var duktig ha ha
  Du med Petra är duktig o gratta Adrian
  En månad ! Även vi män är ofta för
  Svaga i rumpa o bäcken
  (Iallafall vi som tuggar asfalt) kämpar
  På med många övningar mage mm

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte