I nya avsnittet av Maratonpodden får du, förutom en inspirerande intervju med triathleten Clas Björling, ett inslag om italiensk mat och dryck. Den här gången lagar vi till en härligt mättande Spaghetti alla puttanesca – här är receptet!

Spaghetti alla puttanesca är spaghetti med sardeller, kapris, chili & oliver – en klassisk italiensk pasta:

4 portioner

2 burkar Zeta Plommontomater
2-3 vitlöksklyftor hackade
½ röd chili finhackad
2,5 tsk Zeta Sardellcrème eller 4 st Zeta Sardeller, grovhackade
1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 burk Zeta Kalamataoliver urkärnade (290g)
2 msk Zeta Kapris medelstora
2 msk bladpersilja hackad

Så här gör du:

Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg.
Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris.
Låt sjuda under lock i 30 minuter.
Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, ”al dente”, i rikligt med saltat vatten.
Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen.
Strö över persilja och servera.

Vintips:

Fler italienska recept med tillhörande dryckestips hittar du här. Smaklig måltid!

(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Dela: