M

Smoothie bowl med blå spirulina

av | mar 19, 2017 | Blogginlägg, Mat | 5 Kommentarer

Turkos är en färg jag är väldigt svag för. Så när jag äntligen hittade blå spirulina i pulverform här i Sverige gjorde jag genast en supergod så kallad ”smoothie bowl” på den. Blå spirulina, eller blå majik, utvinns ur blågröna alger och är mycket rikt på bland annat antioxidanter. 
Har tidigare blandat ner grön spirulina i diverse smoothies, puddingar och annat, men inte gillat att den påverkar smaken på ett negativt sätt. Den blåa varianten jobbar liksom bara i bakgrunden och bidrar med näring och vacker färg – megagilla på den! Avokadon tillsätter jag för att höja innehållet av protein och nyttiga fetter. Här är receptet på min smoothie bowl, för en person:
blå spirulina
1 skivad, fryst banan
1/2 avokado
1 kopp skivad, fryst mango och ananas
Krämig kokosmjölk
1/2-1 tsk blå spirulina i pulverform
Topping: björnbär, blåbär, mynta, kokosflingor eller något annat du är sugen på
Mixa ihop frukten och avokadon med en aning kokosmjölk. Tillsätt efter hand tills du får önskad konsistens. Tillsätt spirulinan mot slutet, mixa och lägg upp i en skål. Toppa och njut med både öga och gom!
Fler som har testat blå spirulina? Åsikter? Tar gärna emot recepttips också!
(Foto bilden ovan: Petra Månström)

Taggar

5 Kommentarer

 1. Emma Hällbacka

  Vart hittade du den blåa spirulinan? Finns den på nätet någonstans?

  Svara
 2. Hanna

  Jag har bara testat den gröna spirulinan och det går verkligen inte att ta för mycket av den. Det här var ett bra tips. Måste spana in!

  Svara
 3. Maria

  Har köpt färskt spirulina på gårdsbutiken under sommaren, dessutom svenskt och de odlas i Värmland. Kan rekommendera dig att titta in på ebbasalger.se.
  Tack för en bra blogg!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen