Bönspagetti med heta räkor

På lördag är det dags för Tjejmilen och om allt går som planerat så står jag också där på startlinjen tillsammans med en massa taggade tjejer. En vanliga fråga jag får handlar om hur man ska äta dagarna inför ett lopp. Därför tänkte jag nu i samarbete med Risenta bjuda på en av mina middagsfavoriter: bönspagetti med heta räkor!

Att jag älskar pasta är ingen hemlighet, men bönpasta testade jag helt nyligen och blev riktigt såld. Tycker att den här varianten på pasta är kul att variera den ”vanliga” pastan med. Hettan från sambal oelek mildras något av grädden och helhetsintrycket blir en rätt som är väldigt lätt att tycka om.

4 portioner

1 pkt Risenta bönspagetti
500 g räkor med skal
1 vitlöksklyfta, hackad
1 gul lök, klyftad
1 dl soltorkade tomater i olja
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl vatten
1 krm svartpeppar
1 kruka basilika

1. Skala räkorna

2. Fräs vitlök, gul lök och soltorkade tomater i lite av tomatoljan. Tillsätt grädde, sambal oelek, smulad fiskbuljong och vatten. Låt koka några minuter.

3. Koka Risenta bönpasta spagetti enligt anvisning.

4. Vänd ner räkor och hackad basilika i pastasåsen. Smaka av med svartpeppar.

5. Blanda med den kokta pastan och servera, gärna ihop med en fräsch sallad!

Fler härliga recept från Risenta hittar du här!

Känner du dig kanske hängig och vill få en fin energikick? Då vill jag rekommendera piggelindrinken som jag bloggade om för ett tag sedan. Många brukar fråga mig hur man ska äta och dricka på tävlingsdagen och mitt tips är att äta din vanliga frukost (inte läge för att experimentera!) på morgonen. Sedan en lite lättare lunch runt 11 och efter det knapra på en energikaka och smutta på sportdryck eller vätskeersättning fram tills det är ca 30 minuter kvar till start. Det brukar fungera bra för mig.

Till sist vill jag önska dig som springer Tjejmilen stort lycka till på loppet! Spring snyggt och ha kul!

Foto bilden ovan: Petra Månström

Dela: