piggelindrink

Att bli förkyld och tvingas till kortare eller längre träningsuppehåll är ju riktigt segt. Med ett litet dagisbarn i familjen gäller det att verkligen hitta olika knep för att stärka hälsan. Här bjuder jag på en riktig vitaminboost fylld av härliga frukter och grönsaker som gör mig piggare.

Den 2 september är det dags för Tjejmilen, som jag springer i samarbete med Risenta. Självklart vill jag hålla mig frisk så att jag kan hålla igång med träningen fram tills dess. Jag har olika knep för att hålla mig frisk och något som fungerar för mig ihop med (såklart) mindre stress, mycket sömn och lagom mycket träningär den här uppfriskande piggelindrinken. Den innehåller bland annat mango, kiwi, gurka, ingefära och banan – ingredienser som är fyllda med nyttigheter som gör underverk för hälsan. Här är receptet:

piggelindrink

(1 rejält glas eller 2 ganska stora glas)

1 msk Risenta sojamjöl
1 dl fryst mango
½ banan
1/4 gurka
1 kiwi
1 apelsin
1-2 tsk färsk ingefära
En skvätt limesaft
Ev lite vatten eller juice

Att toppa med:

Risenta kokosflakes

Gör så här:

1. Dela frukten i mindre bitar.
2. Mixa alla ingredienser släta.
3. Späd med vatten eller valfri juice om du vill.
4. Toppa med kokosflakes.

Här hittar du fler härliga recept från Risenta. Vilka är dina bästa huskurer för en bättre hälsa? Kommentera gärna!

Foto bilderna ovan: Petra Månström

Share: