diluo

Maskinen du ser ovan har på flera sätt räddat tillvaron för oss sedan Adrian föddes. Foto: Petra Månström.

Först, för att motverka eventuella missförstånd: detta är INTE ett sponsrat inlägg! Maskinen jag kommer att hylla i detta inlägg har vi köpt själva och anledningen till att jag väljer att skriva om den är av ren välvilja till nyblivna päron i samma situation.

Japp, vi har alltså valt att hosta upp 3 500 pix för Diluo, en maskin som ser ut ungefär som en espressobryggare. Det är en vällingmaskin som på nolltid bereder välling, gröt eller ersättning med precis rätt serveringstemperatur. Maskinen styrs via en app som du kan ladda ner till din smartphone och i appen kan du välja exakt volymen på det du önskar laga till. Pulvret laddar man i luckan ovanför flaskan på bilden ovan.

Värt att nämna är också att detta är en helsvensk uppfinning som kom för ett par år sedan, men den verkar inte riktigt ha slagit igenom på bred front. Kan ju bero på dels priset (som förstås beror på att maskinen tillverkas i Sverige och inte i Kina) och på bristande marknadsföring. Men det kan ju vara så att tillverkarna fokuserar helt och hållet på att slå internationellt, vad vet jag?

Hur som helst. 3 500 spänn är mycket pengar, men hittills tycker både jag och pojkvännen att det var väl investerade pengar. Ersättningen blir klar på en gång och man slipper ha en skrikande bebis i örat medan man fipplar med pulver och vatten mitt i natten. Detta ger såklart en glad bebis och glada, hyfsat utvilade föräldrar.

Nackdelar då? Jo, appen fungerar mycket dåligt. Här behövs en rejäl dos handpåläggning innan en större marknadsföringskampanj. Allt som oftast står det på appen att den tappat kontakt med maskinen och då får man vackert gå till maskinen och trycka på en knapp istället. Vällingen/gröten/ersättningen blir ju klar snabbt ändå men du kan inte välja volym på samma finlirvis som med appen. En annan nackdel är att inte alla flaskor fungerar att fästa i flaskhållaren på maskinen. Flaskan måste vara av det bredare slaget, annars måste du stå och hålla flaskan medan maten tillreds.

Men trots nackdelarna (priset, dåligt fungerande app och flaskhållare som inte fungerar med alla flaskor) så är vi grymt nöjda med denna innovation och jag kan rekommendera den. Fler som har testat? Åsikter?

Share: