M

Mitt absoluta favoritpass!

av | feb 14, 2016 | Blogginlägg | 11 Kommentarer

klocka
Igår blev det ett långpass strax över två timmar i bland annat Hagaparken. Foto: Petra Månström.
I min veckomix av löppass inför maran i Prag i maj finns just nu ett distanspass, ett distanspass med lite insprängda fartavsnitt och så ett långpass.
LÄS OCKSÅ: Testa dig själv – så vet du om du är redo för maran
Favoriten är helt klart långpasset! Men det är inte direkt så att jag studsar upp på lördagsmorgonen och vill komma iväg – tvärtom. Med en liten bebis som är som allra spralligast och gladast på morgonen vill man ju stanna kvar och mysa med honom. Så jag brukar inte komma ut förrän framåt lunchtid.
klocka2
Skönt trötta löparben! Foto: Petra Månström.
LÄS OCKSÅ: De 5 vanligaste misstagen löpare gör
Att få springa länge och lugnt, att till slut glömma att man springer och bara låta tankarna flyga iväg – det är underbart. Långpasset bjuder verkligen på en härlig frihetskänsla som jag uppskattar mer och mer, ännu mer nu sedan jag fick barn. Jag hinner tänka klart alla tanketrådar i huvudet och kan sortera bort onödiga surdegar. Jag blir skönt trött och en mycket mer harmonisk person.
Vilket är ditt favoritpass?

Taggar

11 Kommentarer

 1. Mats Andreasson

  Hej Petra .Helt klart långa låmnsamma pass där tankarna får sväva iväg,,komma tillbaka och sväva iväg igen. För min del har jag lagt årets löpträningen åt sidan..Röntgen har hittat ytterligare ett diskbråck..nr 4 i ordningen.DNS på Göteborgsvarvet och DNS på Stockholm Marathon svider ordentligt i mitt löparhjärta.Din blogg är grymt ärlig och rakt på sak..älskar det..så fortsätt för allt i världen att skriva.Göteborg bjuder på strålande löparväder ..och här sitter jag. Trevlig söndag Mats

  Svara
  • Petra Månström

   Men usch vad tråkigt med diskbråck och DNS! 🙁 Fattar känslan med strålande löparväder och så sitter man där (har upplevt det under mina skadeperioder och senast under graviditeten). Krya!

   Svara
 2. Linda

  Verkligen underbart!
  Jag har nyss börjat springa längre pass som 15 och 20 km. Efter passet så kan jag få ont i huvudet och känna mig psykiskt slut.
  Jag orkar knappt något på resten av dagen.
  Jag försöker dricka mkt hela veckan, resorb kvällen innan och sportdryck under passet.
  Jag äter även nötter och banan medan jag springer.
  Hur känner du dig efteråt? Är detta ett vanligt fenomen? Kan man inte räkna med annat kanske?
  Handlar allt kanske om vana med att springa långt?

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att du har börjat springa längre distanser! Jag kan känna igen det du beskriver, det hände också framför allt när jag började med långpass. Ett tips är att se till att äta ordentlig middag kvällen innan passet eftersom det är energin från den som du mestadels använder under passet. Får du inte i dig tillräckligt med energi så är det lätt att ”gå tom” och bli mycket trött. Så kolla upp det och även energiintaget under hela veckan förstås 🙂

   Svara
 3. Sara

  Hej!
  Har du något tips på löparklocka att köpa som sin första? är svårt att veta vilka märken som är bättre 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Hej Sara! Jag är ju helsåld på Garmin, så någon av deras instegsmodeller hade jag rekommenderat!

   Svara
 4. Malin

  Vilken garmin-modell har du på bilden? Jag har tidigare haft en 305a och skulle gärna ha en garmin med liknande funktioner som den, tips? 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Det är en Forerunner 630, fullmatad med löparnördiga funktioner så perfekt för statistikfantasten. Annars kanske lite overkill om man bara är ute efter tid, fart, sträcka, puls – då finns billigare modeller. Lycka till!

   Svara
 5. LB

  Fortsätt blogga just så här – en vidareutveckling från SvD-bloggen som speglar din nya livssituation. Önskar din blogg hade funnits när mina barn var små, då hade jag varit i bättre form nu! Det finnns alldeles för många bloggar som göder sockerberoendet och nån sorts ’mammabubbla’ och alldeles för för få som visar på en aktiv livsstil för nyblivna, och andra, föräldrar. Kör på, Petra! Själv är jag nu 52 och i bättre form än när jag var 30 – tack vare bla löpning!

  Svara
  • Petra Månström

   Åh, tack! Just den här kommentaren behövde jag verkligen idag! Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen