M

Hur många nätdejtspar finns det här?

av | feb 14, 2016 | Livet | 37 Kommentarer

valentinesday
Foto: Torange.us.
Idag är det ju Alla hjärtans dag och jag är så oerhört glad över att det inte längre bara är kärlekspar som uppmärksammas den här dagen. Nu diskuteras ju hjärthälsa och kärleken till familj och vänner minst lika mycket. Budskapet är att vi ska vara rädda om oss själva och varandra, det gillar jag skarpt.
Extra tacksam för att det inte bara är fokus på kärlekspar är jag eftersom jag avskydde den 14 februari som ung. Jag fick ju aldrig någon röd ros från en hemlig beundrare i plugget (är det fler som hade rosbud i plugget på Alla hjärtans dag, eller var det bara jag?)
LÄS OCKSÅ: 9 saker du INTE ska säga till någon med ETT barn
Eller, jag har nog egentligen hatat den här dagen längre än så. Den ger en klump i halsen och oroskänslor i magen, påminner en om det man inte har lyckats med: kärleken, att hitta någon. Har länge rankat den här dagen i samma kategori som andra hatdagar: midsommarafton och nyårsafton, tillfällen då man förväntas ha så härliga och sociala planer. Sedan sitter man där ensam och glor i taket eller teamar upp med någon singelpolare och känner ångest.
LÄS OCKSÅ: Vill inte förlora min frihet! Hur ska jag göra?
Men nu har fokuset på den här dagen ändrats och det är jag den första att välkomna. Men om vi ändå ska fortsätta på relationsspåret så har jag funderat en hel del över hur folk egentligen träffas nuförtiden. Är det nätet som har blivit vanligast? Det känns så, åtminstone om man frågar runt bland vänner. Eller är nätdejting ett storstadsfenomen? Uppdatera mig gärna, då jag saknar koll.
LÄS OCKSÅ: 8 fördelar med att få barn sent
Och för den som undrar: min egen relation är frukten av nätdejting. Mer om min syn på nätdejting kan ni för övrigt höra i de avsnitt av Happy Pancakes dejtingpodd där jag har varit gäst. Där diskuterar vi vad som egentligen är grejen med nätdejting och hur man skapar en vinnande profil. Bland annat.
Träffas man fortfarande genom vänner och finns det folk som flörtar framgångsrikt på Ica? Snälla, om ni vill – berätta gärna! Jag älskar att få veta hur människor träffas! Och om ni har barn, hur visste ni att er respektive var mamma- eller pappamaterial?
LÄS OCKSÅ: Är löpningen verkligen viktigare än (kärleks(livet)?
Till sist: MASSOR med kärlek till er fina bloggläsare och följare på Instagram som har peppat mig genom den senaste tidens svacka då jag bara ville stänga ner alla mina sociala kanaler. Ni är bäst! 

Taggar

37 Kommentarer

 1. Jessica

  Glada pannkakan för 3,5 år sedan! Idag är vi gifta och väntar en liten kille 🙂

  Svara
 2. Elisabeth

  Träffade min underbara man på Match för snart 7 år sedan. Det hann bli många fika-dater innan jag hittade Honom! Men när vi väl träffats gick det fort, det kändes med en gång att det var rätt. Nu är vi gifta och har välsignats med två fantastiska pojkar!

  Svara
 3. Cattis

  MMötesplatsen 17/12-2013 den 22/12 2013 träffades vi och bestämde att det skulle vara vi. Löpare är vi båda två och jag har aldrig mått bättre, haft det bättre eller varit så älskad som jag är nu 47 år gammal 🙂

  Svara
 4. Lisa Molén

  Jag gick med på mötesplatsen på prov en månad, de sista dagarna innan månaden gick ut fick jag kontakt med en kille… Drygt 3 år senare, efter mycket messande på msn träffades vi första gången. Ett år senare blev vi ett par (är nu 7 år sedan vi blev ett par) Är idag gifta sen 2 1/2 år och har en son på 13 månader 🙂

  Svara
 5. Pia

  Vi träffades på glada pannkakan för 2 år sedan. Ibörjan var vi båda ledsna å anti barn. Idag är vi lyckliga sambos som väntar vår första kärleksbarn i augusti

  Svara
 6. Martina

  Jag å min man träffades i okt 2007 efter att i fyra års tid pratat via datingsajt, MSN och mail. Vår första kontakt skedde på spraydate (finns det ens kvar?!) 2007 bodde vi 20mil ifrån varandra, men den där första träffen varade en hel helg å sen dess är det vi… (Med ups and downs) vi gifte oss 2010 och fick vårt första barn 2011 sen har det hunnit bli ännu en 2014.

  Svara
 7. Fröken A

  Genom gemensam vän. Träffades på en brännbollsmatch. Jag fick aldrig någon ros o min man var mitt första riktiga förhållande. Är 35 år idag. Vi har varit tillsammans i snart 7 år o gifta i snart ett och har en son. Jag var den eviga singeln som testade match. Com Hade ingen tur där.

  Svara
 8. Josefin

  Träffade för snart 13 år sedan på Rhodos. Jag var 16 och var där med mina tjejkompisar och han med sina kompisar. Så utomlands ❤️

  Svara
 9. Karin S

  Jag träffade min man genom jobbet. Vi började löpträna tillsammans. Ett år senare föddes vår dotter som idag är dryga treår. Året efter gifte vi oss och i maj förra åtet fick vi vårt andra barn. Vi har varit ett par sedan ca fyra år.

  Svara
 10. Emil

  Jag och min fru blev tillsammans (för andra gången) på vårterminen i nian. Sedan dess har det snart gått 16 år. Tänkte inte riktigt i banorna mamma-matrial då, men två barn har det iallafall blivit.

  Svara
 11. Marika

  På en förfest innan en utgång i sommarnatten för snart två år sedan. Kallt som bara den trots att det var sommar. Jag går aldrig ut nu för tiden och inte han heller, men jag började prata med honom och bjöd sedan in mig själv till hans hus, och han tyckte det var en bra idé. Ha ha. Båda singlar sedan urminnestider och har trivts med det men jag hade väl just börjat hålla ögonen öppna….
  Nu väntar vi barn och är Superglada! Otippat. Roligt!!

  Svara
 12. Mikaela

  Glada pannkakan för 3,5 år sedan. Jag hade nätdejtat en del men här bara smällde det till, vi var omedelbart på samma nivå och det osäkra trevandet försvann på nolltid. Första mailkontakten på onsdagen och första dejten två dagar senare på fredagen. På söndagen picknick på en filt i parken och jag följde med honom hem. Sedan dess är det vi.

  Svara
 13. Lisa

  Träffade min särbo, som jag skämtsamt brukar kalla min pojkvän, på match i mitten av december efter mycket nätdejtande i näsan ett års tid. Det har gått fort men är enkelt, lätt och rätt. Vi har nästan 30 mil mellan oss nu, men är helt inställda båda två på en gemensam framtid och han har börjat kolla efter jobb här i min stad och vi vet båda att vi kommer gifta oss med varandra inom några år. Det är helt underbart at äntligen ha hittat honom

  Svara
 14. Anna

  Resultat av en vadslagning på krogen då jag kaxigt nog skulle visa för en vän som tappat hoppet att man kan träffas på krogen och gå på date. Han var lite seg så för att få kontakt fick jag spilla ut hans öl och be om att få bjuda på ny.Hade egentligen ingen lust eller tid med ett förhållande. Så vi skulle ses när vi hade tid. Tydligen hade vi mkt tid det är 8 år sen, vi är gifta och har en son!

  Svara
 15. Sara

  Edarling för 3,5 år sedan. Idag förlovade och föräldrar till världens finaste ettåring. 🙂

  Svara
 16. Sandra

  Tack för en fin blogg!
  Jag ska springa mitt första maraton – vilket skulle du rekommendera? Är både inne på Prag eller nice Cannes. Vill såklart springa utomlands för att få en upplevelse också 🙂
  Kram!! <3

  Svara
  • Petra Månström

   Kul! Helt klart Prag! Har sprungit maran Nice-Cannes och även om Nice och Cannes är vackra platser så är bansträckningen tyvärr rätt överreklamerad. Det finns fina partier, men långt ifrån hela tiden. Jag hade kört på Prag och vad gäller franska lopp hade jag tagit Medoc Marathon istället 🙂

   Svara
 17. Katrin

  Träffade min man via Match för nio år sedan, nu har vi två barn, hus och hela köret. Flera nära vänner och kollegor har träffat sina partners på det sättet, även min syster resp svägerska har hittat kärleken via nätet. Kan tillägga att samtliga bor i Stockholm.

  Svara
 18. A-M

  Happy panncake för lite över 3 år sedan. En liten bebis har vi nu och drömmer om hus!

  Svara
 19. A

  Träffade min man på glada pannkakan för 7 år sedan. Idag gifta med två grabbar ovh älskar honom något otroligt mycket!

  Svara
 20. Jo

  Mötesplatsen och har nu en liten fröken på 7 månader och är förlovade:)

  Svara
 21. EnAnnanAnna

  Nätdejting funkade inte för mig (även om jag träffade några trevliga personer) men min man och jag träffades istället på klassiskt sätt – på bröllop! Funkar ju lika bra 🙂 8 år sen i år – andra barnet snart här.

  Svara
 22. K

  Träffade min pojkvän o sambo på nätet för snart två år sen o tänker fria på skottdagen!

  Svara
 23. E

  Träffade min sambo på Happy Pancake för 4 år sedan. I somras förlovade vi oss, vår dotter kom på fars dag i november, flyttade till parhus och till denna sommaren blir det giftermål!

  Svara
 24. A

  De jag har varit tillsammans med har jag träffat ute eller så har det varit vänners bekanta. Jag är singel och har testat olika datingsighter, håller mig dock mest till Happypancake. Jag vet inte, men känns det inte knepigt att behöva betala för att träffa någon? För mig funkar uppenbarligen inte datingsidor eftersom jag fortfarande är singel.
  Det blir också svårare och svårare att träffa någon då de flesta i min omgivning (runt 40 år) antingen har familj eller är sambo, jag går ju inte själv ut på krogen. Tränar mycket men träffar inte heller någon där. Vad ska man göra? Tips? Kan känna igen mig i dina tankar kring Alla hjärtans dag osv. Dock orkar jag inte bry mig numera men kände likadant när jag var yngre, fick heller aldrig någon ros och hade sällan eller aldrig planer för midsommar och nyår.

  Svara
  • Petra Månström

   Åka på träningsresa kanske? Där vet jag flera par som har träffats!

   Svara
  • Petra Månström

   Har du sett över din presentation förresten? Vet vänner som efter att ha ändrat lite i sina presentationer på nätdejtingsajter plötsligt har fått napp!

   Svara
 25. Anna Schulz

  Jag hade sett honom -94 och -95, när hans band spelade. 2013 diskuterade vi på facebook i olika trådar hos en gemensam vän. Strax därefter mailade vi samtidigt till varandra på Happy Pancake. Nu har vi två gemensamma barn. Han är min för alltid.

  Svara
 26. A

  Ja, det kan vara ett alternativ! 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   🙂 återkom med rapport!!

   Svara
 27. A

  Jag har fått napp, men det jag oftast råkar ut för är killar/män som redan har barn och inte vill ha fler. Jag har inga barn och vill åtminstone få prova. Går det inte så går det inte, men jag vill inte att dörren ska vara stängd på en gång.

  Svara
 28. Gemma

  world of warcraft för kanske 9 år sedan!

  Svara
 29. Anna

  Om du råkar bo i Sthlm kolla träning och mingel!

  Svara
 30. Sandra

  Gamla hederliga Spray Date för 9 år sedan!
  Nu med en liten kille på snart 11 månader och giftermål nästa år. 🙂

  Svara
 31. Happy

  På Tinder. Räknas det som nätdejting?

  Svara
  • Petra Månström

   Absolut!

   Svara
 32. Anna

  En gemensam kompis S. som baserat på egna erfarenheter tyckte att man skulle vara så lika som möjligt. Hon skickade en annan kompis L. att fråga om hon fick lämna iväg min epost adress till honom. Det var 9 år sedan… =)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen