VILL JAG HA FLER BARN OCH SKA JAG BYTA JOBB ELLER INTE?

Igår ställde jag på mitt Instagram frågan om vad du som läser tänker på i detta nu. Det kom många olika tankar (och en del frågor) med stor igenkänning och jag tänkte dela några av dem med er här – alla är självklart anonyma.

”Hur ska jag få ihop livspusslet och samtidigt kunna njuta av tillvaron?”

”Hur många ska springa Helsingborg Marathon på lördag?”

”Springer maraton på lördag i Helsingborg och har dragit på mig en förkylning och sträckt foten.”

”Om jag ska behålla jobbet jag har siktat mot men inser att jag inte trivs med…”

”Ska jag och pojkvännen ta steget och flytta ihop – och skaffa barn..?”

”Funderar på Tjejmilen på lördag…började känna av en förkylning idag! Känner mig så olycklig!”

”När värderingarna och synen på livet skiljer sig från A till Ö i en samborelation…”

”Läste precis ditt inlägg om att svara ärligt hur man mår…så bra inlägg!”

”Funderar på om jag ska byta jobb, vilket är lättare sagt än gjort.”

”Är mest orolig för valet och hur det ska bli sen…”

”Hur tar man steget till att anmäla sig till en halvmara eller ett maraton? Är en sugen löpare!”
Svar: Det är klart att du ska anmäla dig till en halvmara eller ett maraton! Vilken distans du väljer beror lite på var du befinner dig i din löpning just nu. Ytterst få som debuterar på någon av dessa distanser har sprungit hela sträckan innan, men inför en halvmara bör du i alla fall ha sprungit ca 15 km några gånger. Inför ett maraton är det bra att har gjort några pass på omkring 30 km. Stort lycka till!

”Funderar på hur jag ska träna i vinter när jag börjar jobba efter föräldraledigheten. Älskar både löpning, styrka och yoga!”

”Är sjukt nervös inför min maratonpremiär på lördag!”
Svar: Det kommer gå toppen! Är nästan lite avis på dig som har den där underbara känslan av att ha klarat din första mara framför dig!

”Ironman! Är det klokt att lägga mer tid på cyklingen när man helst vill springa..?”
Svar: Frågar du mig så blir svaret nej. Att hålla på med tre olika sporter samtidigt skulle ta alldeles för mycket tid och energi från mig. Älskar löpningen just för att den är så tidseffektiv och enkel att utföra, hade aldrig orkat simträna supertidigt på morgonen eller harva runt på cykeln en halv dag på helgen. Men det är ju jag – just nu. Hade du frågat mig för några år sedan när jag var singel utan barn hade svaret nog blivit annorlunda, haha!

”Ditt ärliga sätt och din öppenhet inspirerar. Tack!”

”Jag är höggravid och funderar på om jag någonsin kommer orka träna igen. Så sliten!”

”Funderar på hur man kommer över rädslan att vägga när man tar ut sig ordentligt vid löpning.”
Svar: Känner igen det där! Var livrädd inför mitt allra, allra första lopp som var halvmaran i Prag 2010. Då fick jag uppleva ”väggen”, vilket bara innebar att benen kändes som tunga stockar och jag fick sänka farten. Inget mer omvälvande än så.

”Kommer du ha något bokevent för läsare med signering kanske?”
Svar: Ja! Flera olika event på olika platser i landet! Så håll utkik…

”Vad var det som fick dig att våga ta steget och säga upp dig och följa ditt hjärta?”
Svar: Håller på och spånar på ett inlägg på det temat. Men här hittar du ett tidigare inlägg som snuddar vid ämnet.

”Sitter och funderar över varför man alltid blir sjuk när man måste vara frisk!”

”Gillar det du förmedlar!”

”Vad anser du vara din största last?”
Svar: Det måste vara handgjorda chokladpraliner! Gärna ihop med en kopp stark espresso!

”Vill du ha fler barn?”
Svar: Ingen aning faktiskt. Tidigare var svaret nej rakt av, men det var det ju även innan Adrian föddes. Så jag säger ”Vet inte”. Ödet får utvisa!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Share: