M

Två supergoda och hälsosamma mellisar med kvarg

av | jun 18, 2019 | Samarbeten | 1 kommentar

Fler här som har svårt att få till bra mellanmål man står sig hyfsat länge på? Är så glad att jag har upptäckt kvargen, för den boostar verkligen mina mellisar med bra protein samtidigt som den mättar.

Här kommer nu två härliga mellanmål med kvarg som går snabbt att fixa till, innehåller en massa hälsosamma saker – och framför allt: de är galet goda! Funkar såklart även superbra till frukost. Jag har använt mig av naturell och smaksatt kvarg från Lindahls, har alltid minst en sådan burk i kylen hemma.
Kvarg med äpple, kanel och müsli
Lindahls Kvarg Naturell
Kanel, malen
Äpple, skivat
Flytande honung
Valnötter, hackade
Müsli
Häll upp kvarg i en skål och rör om med en sked så att den blir lite fluffig. Häll i mald kanel och honung efter smak och rör om igen. Toppa sedan med skivat äpple, valnötter och müsli. Ät och njut!

Mellanmål
MellanmålSupersmoothie med apelsin, avokado, äpple och kvarg
1 dl Lindahls Kvarg Naturell eller Lindahls Kvarg med hallonsmak
1 apelsin
1/2 äpple
1/2 avokado
Riven ingefära
Apelsinjuice
Ev kokosflak
Blanda alla ingredienser i en blender och mixa. Tillsätt apelsinjuice för att uppnå önskad konsistens. Toppa eventuellt med kokosflak eller något annat du är sugen på och servera genast. Det här blir ett rejält glas eller två-tre mindre, beroende på frukternas storlek.

Supersmoothie
Supersmoothie
Foto bilderna ovan: Petra Månström
Tipsa gärna om dina favoritmellisar med kvarg! Och ha en toppendag 🙂

Taggar

1 kommentar

  1. Josefine

    Hej! Vilken härlig blogg du har! Jag tänkte höra med dig om kanske en lite udda fråga men har du någon aning vad utåtroterande ben/fötter vid löpning beror på och vad man kan göra för att få mer neutrala steg? Alltså när jag har tagit ett löpsteg och sedan lyfter benet bakåt så är det som foten roterar väldigt mycket utåt och inte rakt mot rumpan? Tacksam för svar!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen